{ "title": "Muhallebili İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/muhallebili-irmik-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 02:14:35", "author": "yelda öztürk", "article": [ { "article": "Muhallebili irmik tatlısı, sunumu ve kolay yapılışından dolayı çalışan hanımların yapmayı sık tercih ettiği bir tatlıdır. Şimdiden size vereceğim tarifin davet sofralarının baş tatlısı olacağına emin olabilirsiniz. Üstelik bı tatlıyı sadece yemekli davetlerinizde değil beş çayları, altın günlerinde de yapabilirsiniz.

Muhallebili irmik tatlısı için malzemeler
Muhallebi için gerekli malzemeler
Muhallebili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Muhallebiyi yapmak için tencereye 2 yemek kaşığı irmiği, 2 su bardağı sütü, 2 yemek kaşığı nişastayı, 2 yemek kaşığı unu ve 1 çay bardağı toz şekeri alıp tel çırpıcıyla çırpa çırpa kaynatıyoruz. Kaynayıp kıvama gelen muhallebiye bir paket vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Bir tencereye iki yemek kaşığı tereyağı ve bir su bardağı irmiği koyuyoruz. İrmiğin rengi altın sarısına dönüp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Bir tencerede bir buçuk su bardağı sütü ve 3 yemek kaşığı toz şekeri kaynatarak şerbet haline getiriyoruz. Hazırladığımız şerbeti kavrulan irmiğin üzerine döküyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Şerbeti çeken irmiği ocaktan alıyoruz.

Bir kâseye önce bir miktar irmik tatlısından koyup üzerine de hazırladığımız muhallebiden koyuyoruz. Şık bir sunum için ise üzerini toz Antep fıstığı veya nar ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }