- 2 yemek kaşığı irmik
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Muhallebili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
Muhallebiyi yapmak için tencereye 2 yemek kaşığı irmiği, 2 su bardağı sütü, 2 yemek kaşığı nişastayı, 2 yemek kaşığı unu ve 1 çay bardağı toz şekeri alıp tel çırpıcıyla çırpa çırpa kaynatıyoruz. Kaynayıp kıvama gelen muhallebiye bir paket vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Bir tencereye iki yemek kaşığı tereyağı ve bir su bardağı irmiği koyuyoruz. İrmiğin rengi altın sarısına dönüp kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Bir tencerede bir buçuk su bardağı sütü ve 3 yemek kaşığı toz şekeri kaynatarak şerbet haline getiriyoruz. Hazırladığımız şerbeti kavrulan irmiğin üzerine döküyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Şerbeti çeken irmiği ocaktan alıyoruz.
Bir kâseye önce bir miktar irmik tatlısından koyup üzerine de hazırladığımız muhallebiden koyuyoruz. Şık bir sunum için ise üzerini toz Antep fıstığı veya nar ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
"
}
]
}