{ "title": "Muhallebili İrmik Helvası", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/muhallebili-irmik-helvasi.jpg", "date": "20.01.2024 01:13:24", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Muhallebili irmik helvası, çocukların en çok beğenerek ve severek yediği hem helva hem de muhallebiyi bir arada barındıran muhteşem tatlardan birisidir. İrmik zaten kendi başına en besleyici besin ögelerinin başında gelmektedir. Muhallebide sütlü tatlıların şahı ve bunların ikisi bir araya gelince değmeyin bu tatlının keyfine diyoruz. Muhteşem bu lezzeti misafirlerinize çay yanında bir atıştırmalık olarak ya da yemekten sonra ikram edebilirsiniz.

Muhallebili irmik helvası için gerekli olan malzemeler
Muhallebisi için gerekli olan malzemeler
Muhallebili irmik helvasının üzerini süslemek için
  • Dövülmüş ceviz içi
Muhallebili irmik helvası nasıl yapılır?

İlk önce derin bir tencerenin içine un ve sütü karıştırarak pişiriyoruz. Pişirirken toz şekeri ilave ederek karıştırıyoruz. Hazırladığımız muhallebi soğuduktan sonra içine kakaolu krem şanti eklenerek bir karıştırıcı yardımı ile iyice çırpıyoruz. Şimdi irmikli helvayı yapma aşamasında, yine derin bir tencerenin içerisinde margarini eritiyoruz ve irmiği ekleyip karıştırarak kavuruyoruz. İrmiği istediğiniz koyuluk rengine göre kavurabiliriz. Kavurduğunuz irmiğe sütü ve suyu beraber ekleyerek iyice karıştıralım. Sütü ve suyu çeken irmiği ocaktan almadan önce toz şekeri ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Daha sonra irmik helvasını yaptığınız tencerenin kapağını kapatarak demlenmesi için bırakıyoruz. İsteğe göre farklı şekildeki muflin kalıplarını kullanabilirsiniz. Gül şeklindeki muflin kabının içine bir miktar irmik helvasında koyalım ve üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökelim sonra bir miktar daha irmik helvasından ekleyerek kalıbın üst kısmını kaşık yardımı ile düzeltelim. Hazırladığınız servis tabağının içine muflin kalıbını ters çevirerek kalıptan çıkaralım. Üzerine ceviz içi ile süsleyelim, muhallebili irmik helvası hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }