{ "title": "Lokmalık İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Lokmalik-Irmik-Tatlisi-83.jpg", "date": "22.01.2024 01:32:41", "author": "Hanife GEZER", "article": [ { "article": "
Lokmalık İrmik Tatlısı, şerbetli bir tatlıdır. Türk mutfağında şerbetli tariflerin başta gelenlerindendir lokmalık irmik tatlısı malzemeleri az yapımı kolaydır. Şerbetli tatlılar çoğu kişinin hayır diyemeyeceği yiyecektir. Lokmalık irmik tatlısı gerek günlerinizde gerekse yemeklerinize sofranızda eşlik edecektir. Lokmalık irmikli tatlısının tek lokmada yenmesi ise tercih edilme isteğini arttırır. Tek lokmada yenmesi kolay olduğunda büyük, küçük herkese hitap eder. Lokmalık irmikli tatlısının üzerini çekilmiş Antep fıstığı, fındık, ceviz, Hindistan cevizi ile damak zevkine hangisi hitap ederse onunla süsleyebilirsiniz.

Lokmalık İrmik Tatlısı Malzemeleri
Şerbet için
Lokmalık İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Lokmalık irmikli tatlısında şerbeti soğuk tatlısı sıcak olduğundan önce şerbeti yapılır. İlk olarak büyük bir tencere içerisine 3 buçuk su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyu koyarak kaynatın. Kaynayan şerbeti 3 damla limon suyu damlattıktan sonra 2- 3 dakika daha kaynatın daha sonra altını söndürün. Altını söndürdüğünüz şerbeti ocağın üzerinden alıp serin bir yere koyarak soğumaya bırakın. Lokmalık irmik tatlısının hamurunu yapmaya başlayabilirsiniz. Derin bir kap içerisine önce yumurtaları kırıp karıştırın. Yumurtaların üzerine sıvı yağ, yoğurt ve şekeri ilave ederek karıştırınız. Şeker eridikten sonra irmik, limon kabuğunu ve kabartma tozunu ekleyerek güzelce harmanlayın. Harmanladıktan sonra unu azar azar ilave edin. Hamuru yaptıktan sonra büyük parçalar kopararak düz zemin üzerinde oklava şekline getirin. Şekle giren hamuru bir çay bardağı irmiği dökerek irmiğe bulayın. Bulama işlemi tamamlandıktan sonra bir bıçak yardımı ile lokmalık olacak şekilde kesin. Önceden yağladığınız tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Lokmalık irmikli tatlısı pişince fırından çıkarıp üzerine soğutulmuş şerbeti dökün. Zevkinize göre süsleyerek servis edin.

" } ] }