{ "title": "Limonlu İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/limonlu-irmik-tatlisi(1).jpg", "date": "19.01.2024 03:08:40", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Limonlu irmik tatlısı, limon ile muhteşem bir lezzet elde edebileceğiniz irmik tatlısının, lezzeti oldukça hafif, yapılışı kolay ve sunumu oldukça şıktır. Hem lezzetli tadı hem de görsel anlamda şık görüntüsü ile gün masalarınızda, beş çaylarınızda çayın yanında ya da klasik bir akşam yemeğinden sonra tüketmek için hazırlayabilir hem ailenizi hem kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Limonlu irmik tatlısı ile hem evinizin hem de misafirlerinizin yıldızı olabilirsiniz. Hafif ve lezzetli bir tatlı tarifi arayanlar limonlu irmik tatlısını deneyebilir.

Limonlu İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için

Limon kabuğu rendesi

Limonlu İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Limonlu irmik tatlısı için uygun bir tencerenin içine süt, toz şeker, irmik ve limon rendesi eklenerek karıştırılır. Tekrar üzerine süt ve zerdeçal ilave edilir ve orta hararetli ocakta hiç pürüz kalmayacak şekilde devamlı karıştırılarak kaynatılır. Koyulaşan malzemeler kaynamaya başladıktan iki dakika sonra ocaktan alınır. Kek kalıbı hafif ıslatılır ve ilk sıcaklığını atan irmik tatlısı ıslatılan kek kalıbına dökülür. Buzdolabına alınarak birkaç saat dinlendirilir. Dinlenen irmik tatlısı servis tabağına kek gibi ters çevrilerek alınır. Üzerine limon kabuğu rendesi serpiştirilir ve dilimlenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }