{ "title": "Limonlu İrmik Helvası", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/limonlu-irmik-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 01:14:12", "author": "yelda öztürk", "article": [ { "article": "Limonlu irmik helvası, sade irmik helvasına bayılıp yeni lezzetler tatmak isteyenler için vazgeçilmez bir tatlıdır. Bu tatlıyla misafirlerinize, eşinize veya çocuklarınıza tam bir damak şenliği yaşayacağınıza emin olabilirsiniz.

Limonlu irmik helvası için malzemeler
Limonlu İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Tencereye dört su bardağı sütü, bir paket vanilyayı ve bir su bardağı şekeri koyup eriyene kadar kısık ateşte kaynatın. Bir tencereye de bir yemek kaşığı margarini ve bir su bardağı irmiği koyup kavurun. İrmiğin rengi altın sarısına dönüşüp kokusu da çıktıktan sonra üzerine bir yemek kaşığı limon suyunu ve bir adet limonunun kabuğunun rendesini ekleyin. İrmikle limonları harmanladıktan sonra hazırladığınız sütlü şekerli karışımı da ilave edin. İrmiği kısık ateşte bu karışımı çekene kadar karıştırarak pişirin ve sonra ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakın. Bir tepsiyi suyla ıslatın ve hazırladığınız irmik tatlısını tepsiye dökün. Buz dolabında en az iki saat dinlemeye bırakın. Servis ederken üzerini toz Antep fıstığı veya dövülmüş fındıkla süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }