{ "title": "Labneli İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/labneli-irmik-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 19:31:29", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Labneli irmik tatlısı, misafirler için gösterişli, pratik ve lezzetli bir tatlı yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Büyük küçük herkesin severek yiyeceği labneli irmik tatlısı özel günlerinizde hem kurtarıcı hem de masanın speciali olmaya hak kazanacak bir tatlı tarifidir. Labneli irmik tatlısı nasıl yapılıyor gelin hep birlikte tarifimize göz atalım.

Labneli İrmik Tatlısı için Gerekli Malzemeleri
Süslemek için
Labneli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Labneli irmik tatlısı için orta boy bir tencerenin içine süt, labne peynir, irmik, vanilya ve toz şeker alınarak orta hararetli ocakta devamlı karıştırılır. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca ateş azaltılarak 5 dakika kadar daha kaynatılıp ocaktan alınır. Borcam kek kalıbının içi hafif su ile ıslatılır. Hazırlanan muhallebi ilk sıcaklığını attıktan sonra ıslatılan borcam kalıba dökülür. Tatlı bu şekilde bir gece buzdolabında dinlendirilir. Buzdolabında dinlenen tatlı ertesi gün servis tabağına tıpkı kek çıkarır gibi ters çevrilerek çıkartılır.

100 gram kadar kadayıf 3-4 saat buzdolabının buzluk kısmında bekletilir. Hafif donan kadayıf el ile didiklenir. Tavaya tereyağı alınarak didiklenen kadayıf tereyağında kızarana kadar kavrulur. Kavrulan kadayıfın üzerine çekilmiş ceviz içi ve toz şeker eklenerek bir iki dakika kadar daha kavrulup ocaktan alınır. Servis tabağına çıkarılmış olan tatlının üzerine kavrulmuş kadayıf ve ceviz serpiştirilerek her tarafına yayılır. Tekrar tatlının üzeri tercihe göre renkli meyve ve ceviz içi ile süslenerek servise sunulabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }