{ "title": "Kuru İrmik Helvası", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Kuru-Irmik-Helvasi-46.jpg", "date": "21.01.2024 16:52:29", "author": "Yunus Ekiz", "article": [ { "article": "
Kuru İrmik Helvası, kuru irmik helvası, kısık ateşte yapılan, kıvamının iyi olması ve sürekli başında durarak karıştırmamızı gerektiren irmik helvası türüdür. Genellikle tatlıyı seven ailelerin yaptığı bir tür olan bu tatlıyı özellikle kadın günlerinde, mevlüt yemekleri yapılan yerlerde tercih edilen bir helva türü. Bu yazımızda ise sizlere kuru irmik nasıl yapılır, kuru irmik yapılması için gereken malzemeleri öğrenmiş olacaksınız. Eğer sizin de böyle özel günleriniz varsa, organizasyonunuz varsa kuru irmik helvası tercihiniz olabilir.

Kuru İrmik Helvası Yapımı İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Servis için
Kuru İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

İrmiği bir tencereye alarak başlayın. Kısık ateşte karıştırarak irmik altın sarısı renk alana kadar kavurun. Diğer tarafta ise süt, toz şeker ve tereyağını bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Sütü irmiğin üzerinde gezdirin ve 2 dakika hafif ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatıp daha sonra 20 dakika dinlendirin. Daha sonrasında vanilyayı döküp karıştırın. Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Dolmalık fıstıkları üzerine ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Fıstıkları bir kalıbın dibine yayın. Fıstıkların üzerine helvayı bastırıp yerleştirin. Servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek, dondurma ile de servis yapabilirsiniz.
" } ] }