{ "title": "Kremalı İrmik Helvası", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/kremali-irmik-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 04:01:02", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Kremalı irmik helvası, hangi yöreye ait olduğu bilinmemektedir. Ülkemizde her bölgede yapılır ve yörelere göre farklılıklar gösterir. Ama tadı her yerde aynı olan bir tür tatlı çeşididir. Çok hafif bir tatlıdır. Misafirlerinize hemen hazırlayacağınız çok kolay bir tariftir. Bu tarifin içinde süt bulunduğundan kalori oranı çok düşüktür. İçinde bulunan irmik sayesinde çok faydalı bir tatlıdır. İrmiğin birçok şeye faydası vardır. İrmik kanın pıhtılaşmasında, kemik ve diş sağlığında, hazmı kolaylaştırmada, kas sisteminde, enerji depolanmasında, enerji taşınmasında, pH dengesinde, vücudumuzdaki su dengesinde, bağışıklık sisteminde ve merkezi sinir sisteminde oldukça etkilidir. İrmik B ve E vitaminleri bakımından çok zengindir. Bu nedenle oldukça faydalı bir tatlıdır. Çocuklarınızın da severek yiyeceği bir tatlıdır.

Kremalı irmik helvası tarifinin malzemeleri

İrmik helvası için
İrmik helvasının kreması için
Kremalı irmik helvasının üzeri için
  • Çikolata sosu,
  • Süt.
Kremalı irmik helvası tarifi nasıl yapılır?

İlk önce bir tencereye irmiği, tereyağını ve fıstığı koyalım. Daha sonra tenceredeki malzemeleri rengi pembeleşinceye kadar iyice ara ara karıştıralım ve kavuralım. Sonra ayrı bir kaba sütü, suyu, vanilyayı ve şekeri koyalım. İyice karıştıralım ve kavrulan irmiğin üzerine ekleyelim. Sonra kaynayıncaya kadar karıştıralım. Daha sonra tencerenin kapağını kapatalım ve suyunu çekmesi için birkaç dakika kadar bekleyelim. Sonra irmik suyunu çekince ocağın altını kapatalım ve 1 yemek kaşığı şekeri üzerine gezdirerek yavaş yavaş karıştıralım. Daha sonra irmiği dinlenmeye bırakalım.

Daha sonra üzeri için kreması yapalım. Süt, şeker ve nişastayı bir tencereye koyalım. Tüm bu malzemeleri iyice karıştıralım. Ocağın altını açalım ve kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirelim. İrmik helvasını dilerseniz sade olarak da tüketebilirsiniz. Eğer irmik helvasını kremalı yapacaksanız helvayı tepsiye koyalım ve iyice yayalım. Üzerine ılıyan kremayı yayalım ve irmiği soğumaya bırakalım. Dilerseniz üzerine çikolata sosu hazırlayıp dökebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }