{ "title": "Krem Şantili İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/krem-santili-irmik-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 16:09:10", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Krem şantili irmik tatlısı, lezzetli bir tatlı tarifidir. Yapımı pratik ve kolay olduğu için herkes tarafından kolaylıkla hazırlanarak misafirler için servis yapılabilir. Krem şantili irmik tatlısı şık görüntüsü ile masaların yıldızı olacak bir tariftir. Aynı zamanda küçük büyük herkesin beğeni ile tüketebileceği bir tatlı tarifidir. Krem şantili irmik tatlısı için hangi malzemeler kullanılıyor ve yapılışı hangi aşamalardan oluşuyor hep birlikte hazırlayalım.

Krem Şantili İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Çikolata Sosu için
Krem Şantili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Krem şantili irmik tatlısı için tencereye süt, irmik ve toz şeker alınır. Malzemeler karıştırılarak orta hararetli ocakta koyulaşıncaya kadar pişirilir. Dikdörtgen borcam tepsinin tabanı ıslatılarak pişen muhallebi tepsiye dökülür ve her tarafına eşit şekilde yayılır. Muz yeteri kalınlıkta dilimlenerek muhallebinin üzerine yerleştirilir. Muhallebi buzdolabına alınıp soğutulur. 2 poşet krem şanti çukur bir kabın içine alınır ve üzerine süt eklenerek koyulaşıncaya kadar çırpılır. Hazırlanan krem şanti buzdolabında soğuyan muhallebinin üzerine dökülüp kaşık ile her tarafına eşit yayılır.

Çikolata sosu için, ufak bir tencerenin içine kakao, un, süt ve toz şeker alınıp devamlı karıştırılarak koyulaşıncaya kadar pişirilir. Pişen çikolata sosu ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Üzerinin kabuklaşmaması için ara ara karıştırılır. Buzdolabında soğuyan tatlı buzdolabından alınarak üzerine çikolata sosu gezdirilir. Tekrar üzeri Hindistan ceviz ya da ceviz içi ile süslenir. Krem şantili irmik tatlısı istenilen şekilde dilimlenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }