{ "title": "Kivili İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/kivili-irmik-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 11:50:03", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "Kivili İrmik Tatlısı hem görüntüsü ile hem de lezzeti ile kendine hayran bir bırakan bir tatlı çeşididir kivilerin tatlıya verdiği görsellik ve lezzet beğenilmeyecek gibi değil. Bu tatlıyı özle günlerde, kabul günlerinde veya akşam yemeğin arkasından hafif bir tatlı yemek istediğiniz de yapabilirsiniz. Aynı zamanda sağlık açısından pek çok faydası olan kivi ilk önce renginin güzelliği ile iştahları kabartmaktadır. Tam anlamıyla C vitamini deposu olmasından dolayı kış mevsiminde çok tüketilmesi önerilir. Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır ve kış mevsiminde sık görülen soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıkların iyileşme sürecinde bol miktarda tüketilir ise hastalıkların iyileşme süreci de kısaltılır. Kivili irmik tatlısının hazırlanma süresi de oldukça kısadır. Herkes kolaylıkla ve pratik bir şekilde bu tatlıyı hiç de zorlanmadan hazırlayabilir. Sizde kivili leziz bir irmik tatlısı hazırlamak istiyorsanız tarifine göz atmanızı tavsiye ederiz.

Kivili İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Kivili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kivili irmik tatlısı için öncelikle sütü bir tencerenin içerisine alın. Sütün üzerine toz şeker ve irmik ilavesi yapıp karıştırın. Tencereyi ocağın üzerine alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Tatlı göz göz bir kıvam alınca tencereyi ocağın üzerinden alın ve içerisine vanilyayı ilave edip karıştırın. Üç yemek kaşığı margarini de bu aşama da tenceredeki tatlıya ilave edin ve karıştırın. Hazırlanmış olan tatlıyı bir borcam veya tepsinin içerisine boşaltın ve yayın.

Ardından kivilerden ki tanesinin kabuklarını soyun ve ince olacak şekilde dilimleyip tatlının üzerine dizin. Krem şantiyi verilen süt ölçüsü ile mikser veya karıştırıcı ile çırpıp kivilerin üzerine yayın. Kalan iki tane kivinin de kabuklarını soyun ve krem şantinin üzerine güzel bir görüntü oluşturacak şekilde yerleştirin. Hindistan cevizi ile tatlıyı süsleyin ve buzdolabına kaldırıp yarım saat kadar bekletin. Bu süre içerisinde tatlı kendine gelecektir ve lezzeti de artacaktır. Hazırlanmış olan tatlıyı dilimleyin ve servis tabaklarına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }