{ "title": "Kek Kalıbında Sütlü İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Kek-Kalibinda-Sutlu-Irmik-Tatlisi-13.jpg", "date": "21.01.2024 16:21:33", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Kek kalıbında sütlü irmik tatlısı: Türk mutfağının vazgeçilmez tatlı çeşitlerinden biridir. Tat bakımında oldukça lezzetli olduğu için misafir davetlerinde, doğum günlerinde veya diğer özel günlerde çok tercih edilir. İrmik tatlısı birçok farklı şekilde yapılır. Kakaolu irmik tatlısı, vanilyalı, sütlü veya sütsüz olmak üzere çok farklı tatlarda yapılır. Ama genel olarak sütlü irmik tatlısı tercih edilir. Sütlü irmik tatlısı ve sütsüz irmik tatlısının arasındaki tek fark sütün eklenmesidir. Sütlü irmik tatlısı isteğe göre borcamda, fırın tepsisinde veya kek kalıbında yapılabilir. Dış görünümüne önem veren bayanlar genel olarak kek kalıbında yapılan sütlü irmik tatlısını tercih ederler. Yapımı oldukça kolay ve fırında pişirme gerekmediği için pratik yapılan tatlılar içerisine girer.

Kek kalıbında sütlü irmik tatlısı malzemeleri
Kek kalıbında sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?

İlk olarak derin bir tencerenin içerisine margarin hariç diğer tatlı malzemeleri konulur ve kısık ateşin üzerinde kaynayana kadar kaynatılır.

Kaynamaya yaklaştıkça koyu bir kıvam alacaktır. Koyu kıvam aldığı zaman bir paket olan margarin eklenir ve erimesi için beklenir. Margarin erirken diğer bir yandan kek kalıbının etrafını margarin ile yağlayın. Margarin içerisinde eridikten sonra karıştırılır ve kek kalıbının içerisine eşit bir şekilde dökülür. Sütlü irmik tatlısını fırında pişirmeye gerek yoktur. O yüzden üzerine isteğe göre tarçın veya ceviz serperek soğuması için birkaç saat beklenir. Soğuduktan sonra isteğe göre servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }