{ "title": "Kayısılı İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/kayisili-irmik-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 19:23:34", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Kayısılı irmik tatlısı, meyve olarak kayısından hoşlanan kişiler için kayısılı tatlılar kaçınılmaz olacaktır. Kayısılı irmik tatlısı da lezzeti ile adından çokça bahsettirecek niteliktedir. Genel sağlık için birçok faydası olan kayısı yaz meyvesi olduğu için yaz ayında çokça tüketmek gerekir. Ancak fazla tüketilmesi halinde bağırsakların çok çalışmasına yol açabilir. Mide içinde faydalı olan kayısı cilt güzelliği, genel sağlık ve sindirim sisteminin iyi çalışması için tercih edilmektedir. Kayısılı irmik tatlısını güzel ve serin bir tatlı istediğiniz zaman gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Tatlının tarifi oldukça pratik ve meşakkatsiz olup herkes zorluk çekmeden kolay bir şekilde hazırlayabilir.

Kayısılı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Kayısılı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kayısılı irmik tatlısını hazırlamak için sütü uygun büyüklükte bir tencerenin içerisine alın ve üzerine irmiği ilave edin. İrmiğin üzerine de nişasta ile bir su bardağı toz şekeri ekledikten sonra tel karıştırıcı ile malzemeleri karıştırın orta harlı ateşin üzerinde sürekli karıştırın. Tatlının içerisine limon kabuğu rendesini de ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Akabinde tatlının içerisine kuru kayısıları küp şeklinde doğrayıp ilave edin. Tatlıyı bu şekilde birkaç dakika kaynatın ve borcamın üzerine tatlıyı dökün.

Tatlının üzerine dökeceğiniz sosu hazırlamak için nişasta ve kayısı suyunu bir tava veya sos tenceresinin içerisine alıp kaynatın. Sos istenilen kıvama geldiğinde ilk sıcaklığının çıkması için bekletin. Sıcaklığı çıkmış olan sosu tatlının üzerine gezdirin. Bu aşama da tatlıyı süslemek için krem şanti ile şekiller verebilirsiniz. Hazırlanmış olan kayısılı irmik tatlısını buzdolabına kaldırın ve soğuması için bir saat bekletin. Soğumuş olan tatlıyı buzdolabından alıp dilimleyip ve sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }