{ "title": "Kakaolu İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Kakaolu-Irmik-Tatlisi-28.jpg", "date": "20.01.2024 15:26:28", "author": "neval güven", "article": [ { "article": "Kakaolu irmik tatlısı, o kadar hafif ve lezzetli bir tatlı ki özellikle de çocuklarınız bayılacak. Hem görünüşü hem de tadı ile vazgeçilmez tatlılarınız arasında yerini almaya aday bir tatlı. Oldukça hafif olan bu tatlı diğer tatlılar gibi kesmiyor. Yani dilediğiniz kadar yiyebilirsiniz. Şeker oranı çok fazla olmadığı için çok fazla kilo da aldırdığını düşünmüyorum. Midenizi yormadan gönül rahatlığı ile tüketilebilen bu tatlının yapımı da oldukça pratik. Özellikle kadınlar gün yaptıklarında acaba sıra bana geldiğinde yemekten sonra ne ikram etsem diye düşünürler ya işte süper bir tarif. Habersiz gelen misafirlerinize bile çok kısa bir zamanda hazırlayıp sunabileceğiniz bu harika lezzeti denemeniz gerektiğini düşünüyorum. Süt içerdiği içinde süt içmeyi sevmeyen çocukların kalsiyum ihtiyacını karşılamakta oldukça iyi bir alternatif. Şimdi bu güzel ve hafif tatlının malzeme listesine ve nasıl yapıldığına birlikte bakalım.

Kakaolu irmik tatlısı için gerekli malzemeler
Üzerini süslemek için
Kakaolu irmik tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle malzemeleri sığacak büyüklükte bir tencere içine sütü, toz şekeri, irmiği ekleyip ocağın üzerine alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynayan ve üzeri göz göz olan karışımı ocaktan alın ve üzerine tereyağı, portakal kabuğu ve vanilyayı ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırın. Varsa küçük kalıplara yok ise de evinizde bulunan küçük kaselere hazırladığınız bu karışımdan (Kaselerin yarısından biraz fazla olacak kadar) doldurun. Tencerede kalan tatlının içerisine 2 yemek kaşığı kakaoyu da ekleyerek tekrar karıştırın ve kaselerin kalan kısmını bununla tamamlayın. Hazırladığımız tatlıları bir süre dışarıda soğuttuktan sonra buz dolabına alarak yaklaşık iki ya da üç saat bekletiyoruz. Buz dolabından çıkardığımız tatlıları servis tabağına ters çevirerek çıkartıyoruz. Üzerine Hindistan cevizi ve dövülmüş Antep fıstığı serpiştirip süsleyerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }