{ "title": "Kakaolu Bisküvili İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Kakaolu-Biskuvili-Irmik-Tatlisi-34.png", "date": "19.01.2024 03:33:25", "author": "damla şahin", "article": [ { "article": "
Kakaolu Bisküvili İrmik Tatlısı: Sütlü tatlı tarifleri kakaolu bisküvili olarak yapıldığında değişik bir lezzet farklı tat ortaya çıkıyor. İrmik ile birleştiğinde tatlı yapımı hem kolay hem masrafı az olacaktır. Lezzetli ve hafif sütlü tatlıdır. Bu lezzetli tarifi misafirlerinize ve çocuklarınıza rahatlıkla yedirebilirsiniz. Çocukların bisküvi ve irmik ilgilerini çekecek ve hep isteyecekler. Görüntü olarak da harika görünüme sahiptir.

Kakao Bisküvili İrmik Tatlısı Malzemeleri
Ortası İçin: Kakaolu pötibör bisküvi.

Üzeri İçin: Çikolata sosu.
Kakao Bisküviili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir tencere alınız. İçerisine süt, irmik, şeker koyunuz. Koyduğunuz malzemeleri karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta kısık ateşte pişiriniz. Muhallebi kıvamına gelince ve kaynadıktan sonra içine bir paket vanilya ve tereyağı ilave ediniz. Karıştırıp ocaktan alınız. Dikdörtgen bir borcamın içini su ile ıslatınız tatlının yani muhallebinizin yarısını içine eşit şekilde dökünüz ve bir kaşıkla düzeltiniz. Üzerine kakaolu pötibör bisküvileri diziniz eşit şekilde. Üzerine kalan muhallebinizi düzgün bir şekilde döküp yaydırınız. Hazırladığınız bisküvili irmik tatlısını oda sıcaklığında soğuması için biraz bekletiniz. Oda ısısında beklettikten sonra tatlınızı buzdolabına 2-3 saat dinlendiriniz. Bekleme süresi bittikten sonra dolaptan çıkarınız. Tatlının üzerini çikolata sosu ve fındık içi ile süsleyiniz. Süsleme işi bittikten sonra kakao bisküvili irmik tatlınız hazır ve servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }