{ "title": "Kadayıflı İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/kadayifli-irmik-tatlisi.jpg", "date": "23.01.2024 04:15:33", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Kadayıflı İrmik Tatlısı

Lezzetli olması ve yapılışının kolay olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilen irmik tatlısının malzemeleri de çok ekonomiktir. Hafif ve lezzetli oluşuyla birçok kişi tarafından tercih edilen irmik tatlısının birden fazla çeşidi bulunmaktadır. İrmik tatlısının çeşitlerinden biri de kadayıflı irmik tatlısıdır. Yapılışı şu şekildedir;

Kadayıflı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
İrmikli Kreması için
Nasıl Yapılır?

Öncelikle tel kadayıfları doğrama tahtasının üzerinde doğrayın ve tencereye koyun. Daha sonra ocağı koyun ve altı kısık ateşte tel kadayıfları kavurmaya başlayın. Kavururken tahta kaşık kullanın. Hafif kavrulan kadayıfların üzerine şekeri ve bir miktarda sıvı yağ ilave edin. Bu şekilde bir iki dakika daha kavurduktan sonra tereyağını ilave edin. Daha sonra ceviz içini küçülterek ilave edin ve karıştırın. Bu şekilde kadayıfları kızartmaya devam edin. Kadayıflar kızarmaya başlayınca tarçını ilave edin karıştırıp altını kapatın. Kadayıfları hazırladıktan sonra kremasını hazırlamaya başlayın. Kreması için tencerenin içine sütü koyun. Sütün üzerine irmik, toz şekeri, nişastayı ve vanilyayı ilave ederek karıştırın. Karıştırdıktan sonra orta ateşte pişmeye bırakın. Pişerken bir tel yardımıyla sürekli karıştırın. Böylece dibine tutmasını engellemiş olacaksınız. Kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatın. Daha sonra önceden hazırladığınız kadayıfların bir kısmını tepsinin ya da kalıbın dibine yayın. Daha sonra pişirdiğiniz kremayı yaydığınız kadayıfların üzerine dökün ve yayın. Kalan kadayıfları da kremanın üzerine serpiştirin. Daha sonra tahta bir kaşığın arkası ile üzerini düzeltebilirsiniz. Bütün işlemleri tamamladıktan sonra tatlıyı soğumaya bırakın. Tatlı buzdolabına konulacak soğukluğu geldiğine buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }