{ "title": "Jöleli İrmik Tatlıları", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/joleli-irmik-tatlisi(1).jpg", "date": "20.01.2024 09:41:16", "author": "Aslı Kahraman", "article": [ { "article": "Jöleli İrmik tatlısı, çok hafif ve genellikle herkes tarafından beğenilerek tüketilen bir tatlı çeşididir.

Jöleli İrmik Tatlısı İçin Malzemeleri
Üzeri için

İstediğiniz jöle çeşidinin birinden 1 paket.

Jöleli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle irmik ve şekeri bir tencereye alalım. İyice karıştırıp üzerine sütü ilave edelim. Tencereyi ocağa alalım. Kıvamı koyulaşana dek, karıştırarak pişirelim. Koyulaşmaya başlayınca üzerine Hindistan cevizini ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Son olarak vanilyayı da ekleyelim. Kaynayınca ocaktan alalım. Borcamı ıslatalım ve hazırladığımız irmik tatlısını dökelim. Soğumaya bırakalım.

Diğer tarafta 2,5 bardak su ile jöleyi hazırlayalım. Bu jöleyi, borcama konmuş ve soğumuş olan irmik tatlısının üzerine dökelim. Soğuk servis yapalım. Tatlımız hazır, afiyet olsun.
" } ] }