{ "title": "Ispanaklı İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Ispanakli-Irmik-Tatlisi-92.jpg", "date": "19.01.2024 17:25:43", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Ispanaklı İrmik tatlısı: Vitamin deposu olan ıspanak birçok farklı çeşitlerde kullanılır. Ispanaklı irmik tatlısını yemeyen bir insan başta ıspanağın tatlısı mı olur der. Ama tadını baktığı zaman lezzetinde vazgeçemez. Rengi ıspanaktan dolayı yeşildir ve tadı da oldukça lezzetlidir.

Ispanağın sevmeyen çoğu insan ıspanaklı irmik tatlısı ile ıspanağı sevebilir. Yapılışı kolay ve pratik olduğu için ani gelen misafirlere ikram olarak hemen yapılabilir. Ispanaklı irmik tatlısının damak tadına göre çikolatalısı da yapılır. Ispanağın sadece irmik tatlısı değil kek ve böreği olmak üzere farklı şekillerde de yapılır.

Ispanaklı irmik tatlısı malzemeleri
Ispanaklı irmik tatlısı nasıl yapılır?

İlk olarak ıspanaklar temizce bol suda yıkanır. Daha sonra küçük küçük doğranarak robotun içine konulur ve çok küçük parçalara ayrılacak şekilde yapılır. Derin bir tencerenin içerisine doğranan ıspanaklar, toz şeker ve irmik konularak koyu bir kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırılır. Kaynamasına yakın vanilya da eklenerek beş dakika kadar da o şekil kaynatılır. Tatlının yapılacağı borcamı su ile ıslatarak kaynatılan tatlının harcı dökülür ve soğuması için bekletilirken diğer bir yadan üzeri için kullanılacak olan puding yapılmaya başlanır.

Puding için derin bir tencerenin içerisine süt ve hazır alınan vanilyalı puding konularak karıştırılır. Puding dibine tutmasın diye kısık ateşte kaynayana kadar kaynatılır. Kaynadıktan sonra puding hazırlanan irmik tatlısının üzerine dökülür. Görünüşü ve tadına değişik bir tat eklemek için üzerine fındık ve cevizi robotta geçirerek serpiştirilir. Daha sonra dinlenmesi için birkaç saat bekletilir. İsteğe göre göre servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }