{ "title": "İrmikli Revani", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Irmikli-Revani-29.jpg", "date": "20.01.2024 11:32:12", "author": "Ayşe durak", "article": [ { "article": "İrmikli revani; Kolay ve pratik şekilde hazırlanabilecek, çok lezzetli ve besleyici bir şerbetli tatlı çeşididir. Çabuk ve kolay hazırlanmasından dolayı, ev hanımları tarafından en çok tercih edilen tatlılar arasındadır.

İrmikli revani malzemeleri
Şerbeti için malzemeler
İrmikli revani nasıl yapılır?

Tatlıyı yaparken öncelikle şerbeti hazırlanması gerekiyor. Bunun için küçük bir tencereye şeker ve suyu, yaklaşık on dakika boyunca kısık ateşte kaynattıktan sonra limon suyunu eklemeyi unutmayın. Beş dakika kadar daha kaynatıp soğumak üzere serin bir yere kaldırıyoruz.

Tatlının hamurunu hazırlamak için, bir hamur karıştırma kabının içine üç adet yumurtayı kırın. Üzerine şekeri ilave edip bir mikser veya çırpma teli yardımıyla şeker iyice eriyinceye kadar, yani kar halini alıncaya kadar çırpın. Daha sonra sırası ile yoğurt, sıvı yağ ve irmiği ekledikten sonra bir süre daha çırpmaya devam ediyoruz. Ardından unu ve vanilyayıda ilave edip bir süre daha çırpın. En son kabartma tozunu da ekleyip biraz daha karıştırın. Dibini margarinle yağladığınız, orta büyüklükte bir fırın kabına boşaltıyoruz. Fırın kabını sağa sola hareket ettirerek karışımın her yerine eşit dağılmasını sağlayın.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü iyice kızarıncaya kadar pişmesini bekleyin. Fırından çıktıktan sonra, bir miktar sıcaklığının geçmesini bekliyoruz. Tatlının şerbetini kek ılık, şerbeti soğuk olduğunda üzerine döküyoruz. Şerbeti dökmeden öne fırın tepsisindeki revani kekini porsiyonluk olarak istenilen şekilde kesin. Tatlı kabının üstünü biraz büyükçe tepsiyle kapatarak şerbetini çekmesini bekleyin. Yaklaşık iki saat bu şekilde üstü kapalı olarak dinlendirin. Üzerini Hindistan cevizi ya da fıstıkla süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }