{ "title": "İrmik", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/irmik(1).jpg", "date": "21.01.2024 04:59:23", "author": "Betül KIZILKAYA", "article": [ { "article": "
İrmik, makarnanın yapımında ham madde olarak kullanılan bir besin maddesidir. Besin değerleri ve özellikleri zamanla daha da anlaşılması ile değeri artan irmik, durum buğdayının elenip, tavlandıktan sonra, irmiğin öğütme yöntemleri ile elde edilir. Çok sert olan durum buğdayı. Özellikle protein açısından çok zengindir. Zaten bütün faydalarının baş nedeni bu yüksek proteinli olmasından kaynaklanır. İrmik, birçok yiyecekte kullanılmasının yanı sıra, tatlılar da özellikle kullanılır.

İrmiğin besin değerlerine bakıldığında da farkı olan irmiğin her 100 gramda;
Zengin protein, yüksek karbonhidrat oranı, düşük yağ oranı ile faydalı olan irmik, güzel tat veren lezzet kaynağıdır. Başta helvası olmak üzere, süt ile yapılan tatlıları diyet listelerine kolaylıkla girebilir. Büyüme çağındaki çocuklar ve bebekler içinde gerekli enerjiyi veren irmik, besin değerleri ile tercih edilmesi gereklidir. Besleyici ve tok tutan özelliği ile kilo vermek isteyenler de rahatlıkla tüketebilirler.
" } ] }