{ "title": "İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/irmik-tatlisi(1).jpg", "date": "21.01.2024 11:34:56", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "İrmik Tatlısı

Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında bulunan ve her daim tercih edilen irmik tatlısının yapılışı da çok zor değildir. İrmik tatlısının lezzetli olması için şerbetinin kıvamı çok önemlidir. Şerbetinin kıvamı ne kadar iyi olursa tatlı da o kadar lezzetli olur ve hemen şekerleme yapmaz. Özellikle ramazan aylarında tercih edilen irmik tatlısını ev hanımları beş çayında ve günlerinde de tercih etmektedir. İrmik tatlısının malzemesi ve yapılışı şu şekildedir;

İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbeti için
İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

İrmik tatlısına öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayın. Çünkü irmik tatlısında şerbetin soğuk olması gerekmektedir. Şerbet için bir tencerenin içine 5 su bardağı suyu koyun ve üzerine 5 su bardağı şekeri ilave ederek karıştırın. Karıştırdıktan sonra tencereyi ocağı koyun ve kaynatın. Şerbetin kıvamı olmaya yakın limon suyunu ilave ederek bir iki dakika daha kaynatın. Şerbetin kıvamı tatlının lezzeti açısından önemlidir. Şerbetin kıvamı orta kıvamda olması yeterlidir. Derin bir kabın içine yumurtaları kırın. Çırpa teli ile yumurtaları köpürene kadar çırpın. Yumurtaları çırptıktan sonra şekerini ilave edin ve çırpmaya devam edin. Beyazlaşana kadar çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra yoğurdu ve sıvı yağı ile ederek çırpmaya devam edin. Daha sonra elenmiş unu ve irmiği ilave ederek karıştırın. Karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ve vanilyayı da ilave edin. Bütün malzemeleri ilave ettikten sonra mikser yardımıyla karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sonra hazırladığınız hamuru tabanı yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine dökün ve tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde yayın. Hamuru tepsinin her yerine yaydıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra fırından alın ve üzerine önceden hazırladığınız ve soğuttuğunuz şerbeti gezdirin. Şerbeti döktükten sonra tatlıyı sönmüş fırına tekrar sürün ve yaklaşık 5 dakika bekletin. Böylece tatlı şerbetini emer. Daha sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz. Servis yaparken üzerini süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }