{ "title": "İrmik Tatlısı Şerbetli", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/irmik-tatlisi-serbetli.jpg", "date": "19.01.2024 15:38:35", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
İrmik tatlısı şerbetli, kabul günlerinin ve davet yemeklerinin vazgeçilmez tatlılarından biri olan şerbetli irmik tatlısı, her evde bulunan malzemeler ile yapılmaktadır. Şerbetli tatlılar arasında olan şerbetli irmik tatlısının hazırlanması son derece kolaydır. Bu tatlının püf noktası malzemelerin iyi karıştırılmasıdır. Çırpıcı ile çırpılan malzemeler fırında uygun sıcaklığında pişirilmesi halinde tatlının lezzeti de çok güzel olacaktır. İrmik tatlısı şerbetli tarifini önereceğimiz tarif ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Sağlık içinde de faydalı olan irmik, tatlıların içerisinde veya yemeklerde kullanılabilir. Bu sayede faydasından da yararlanılabilir.

İrmik Tatlısı Şerbetli İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbet için
İrmik Tatlısı Şerbetli Nasıl Yapılır?

Tatlının hazırlanmasına öncelikle şerbet ile başlayın ve bunun için uygun büyüklükte bir tencere alın. Tencerenin içerisine dört su bardağı toz şeker ile dört su bardağı suyu ilave edip orta harlı ocağın üzerine alın. Şerbeti ateşin üzerinde kaynatın ve kaynadıktan birkaç dakika sonra içerisine bir yemek kaşığı limon suyu ilave edin. Bir yemek kaşığı limon suyunu ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın ve şerbeti ocağın üzerinden bir kenara indirin. Şerbet soğurken siz de bu arada tatlının hamurunu hazırlamaya geçebilirsiniz. Şerbetli irmik tatlısının hamurunu oluşturmak için ilk önce yumurtaları bir karıştırma kasesinin içerisine kırın. Üzerine de şekeri ilave edip çırpıcı ile bir güzel çırpın. Bu aşama da karışımın köpük kıvamında olması gerekiyor.

Karıştırılmış olan karışımın içerisine yoğurt ve sıvı yağ ilavesi yapıp karıştırın. Sıvı malzemeler bir güzel karıştıktan sonra içerisine katacağınız unlu karışımı ayrı bir kâsede karıştırın. Karıştırılan unlu karışımı diğer kâsede bulunan sıvı karışımın içerisine ilave edip tel çırpıcı ile harcı bir güzel karıştırın. Karıştırılan malzemeleri yağlanmış bir fırın tepsisinin içerisine döküp yayın. Bu aşama da hamuru tepsiye ilave ettikten sonra tepsini hızlı şekilde birkaç sefer sallayın. Fırının ayarını 185-190 dereceye getirin ve tepsiyi fırına yollayın. Tatlının hamurunun her tarafı kızarana dek fırında pişirin ve kızardıktan sonra hamuru fırından alın. İlk sıcaklığının çıkması için bir kenarda bekletin. Bir iki dakika bekledikten sonra üzerine bir kepçe yardımıyla şerbeti gezdirin.

Şerbet ile buluşan tatlının üzerine bir tepsi kapatın ve bu şekilde yarım saat kadar bekletin. Sürenin ardından tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldırın ve 10-15 dakika bekletip. Tatlıyı dilimleyin. Dilimlenmiş olan irmik tatlısı şerbetli tarifini servis tabaklarına alın ve sunum yapın. Bu aşama da tatlının üzerine arzuya göre krem şanti veya muhallebi hazırlayıp gezdirebilirsiniz. Yahut sıcak akşam gününde tatlıyı dondurma eşliğinde de tüketebilirsiniz. Ancak pratik bir sunum yapmak istiyorsanız Hindistan cevizi ile süsleyip sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }