{ "title": "İrmik Tatlısı Kakaolu", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/irmik-tatlisi-kakaolu.jpg", "date": "20.01.2024 06:59:40", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "İrmik tatlısı kakaolu, sütlü tatlılar içerisinde çok sevilenlerden biridir. Hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Yapımı da oldukça kolay ve pratiktir. Çat kapı gelen misafirlerinize kolaylıkla kısa sürede yapabileceğiniz bir tatlıdır. Fakat kaselerde sunmak isterseniz bu şekilde yapılacaktır. Kalıp da yapacaksanız bunun için buzdolabında en az üç dört saat beklemesi gerekir. Bu nedenle bir gün önceden de yapabilirsiniz.

Kakaolu irmik tatlısı için gerekli malzemeler
Kakaolu irmik tatlısı nasıl yapılır?

Tatlının yapımı için ilk olarak beş bardak süt derin bir tencereye alınır. Üzerine on yemek kaşığı şeker ve dokuz yemek kaşığı irmik ilave edilir. Ocağa alınır ve karıştırılır. Ocak yakılır ve orta ateş de karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca ocak kısılır ve göz göz olunca ocağın altı kapatılır. İçerisine tereyağı ve vanilya eklenir tekrar iyice çırpılır. Sunum yapacağınız kalıplara bu tatlının yarısı eşit olarak paylaştırılır. Kalan tatlıya iki yemek kaşığı kakao eklenerek tekrar karıştırılır. Kakao her tarafa eşit olarak dağıtılınca bu kakaolu karışımda kalıplara ilave edilir ve ilk sıcaklığı çıkınca buzdolabına konulur. Üç dört saat kadar buzdolabında bekledikten sonra servis tabağına ters çevrilir ve ceviz ile süslenerek servis edilir.
" } ] }