{ "title": "İrmik Muhallebisi", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/irmik-muhallebisi.jpg", "date": "22.01.2024 01:22:45", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "İrmik muhallebisi, genellikle sütlü tatlılarda en sık olarak sütlü irmik ile yapılan tatlılar ya da sütlaç tercih edilmektedir. Çocukken büyük annemize misafirliğe gittiğimiz zaman mutlaka süt ile yapılan bir tatlı yemişizdir. Aslında ağız tadına hitap eden her tatlıyı severek yiyoruz. Fakat en çok sütlü olan tatlıları biraz daha hafif oldukları için tercih ediyoruz. Muhallebi tarzında hangi tatlıyı yaparsanız yapın mutlaka çocuklarınız severek yiyecektir. Ayrıca süt ve irmik oldukça faydalı besin ögeleridir. İsteğe göre irmik muhallebisine çikolata ya da meyveler katarak daha zengin bir besin ögesi haline getirebilirsiniz.

İrmik muhallebisi malzemesi
İrmik muhallebisi üzeri için
İlk önce derin bir tencerenin içerisine ılık sütü ve irmiği ilave ediyoruz, altı kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Eğer tencerenin altı çok açık olur ise sütlü tatlılarda dibinin tutma ihtimali çok daha yüksek olmaktadır. Daha sonra muhallebinin şekerini, tuzunu, vanilyayı ve tereyağını da ilave ederek karıştırma işlemini muhallebi kaynayıp kıvamına gelene kadar devam ediyoruz. Kaynayan muhallebi göz göz olduktan sonra muhallebi hazır demektir. Ocağın altını kapatıyoruz ve pişirdiğimiz muhallebiyi tepsiye döküyoruz. Üzerine çikolata parçalarını, fındık ya da ceviz içini dökerek süslüyoruz. Oda sıcaklığında biraz beklettiğimiz irmikli muhallebiyi daha sonra buzdolabına kaldırıyoruz. İyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis tabağına alıyoruz. Arzuya göre sadece irmik helvasının üzerine tarçında serperek yiyebilirsiniz, denemenizde fayda var. Çünkü sütlü tatlılara tarçın muhteşem yakışıyor.

Afiyet olsun.
" } ] }