{ "title": "İrmik Lokumu", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/irmik-lokumu.jpg", "date": "20.01.2024 09:46:30", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "İrmik Lokumu, Türk mutfağında lokumun ayrı bir yeri vardır. Keyif kahvelerinin yanında tüketilen lokum her damak tadına hitap etmektedir. Lezzetli ve hafif olması nedeniyle ev hanımları lokum çeşitlerini evde yapmaktadır. Pratik oluşuyla ve sunumdaki şıklık oluşturmasıyla tercih edilen lokum çeşitlerinden biri de irmikli lokumdur. İrmikli Lokumun yapılışı şu şekildedir;

İrmik Lokumu Malzemeleri
İrmik Lokumu Nasıl Yapılır?

İrmik lokumu için öncelikle muhallebiyi hazırlayarak başlayın. Muhallebi için bir tencerenin içine 3 bardak sütü koyun. Daha sonra üzerine irmik, toz şeker ve vanilyayı ilave ederek karıştırın. Daha sonra normal ateşte pişirin. Pişirirken dibine tutmaması için sık sık karıştırın. Muhallebi kıvamını alınca ocağın altını kapatın ve ılınması için bekletin. Ilındıktan sonra içerisine krem şanti toz haliyle ilave edin. Daha sonra iyice karıştırın. Karıştırdıktan sonra normal büyüklükte bezeler alın ve yuvarlayın. Yuvarladıktan sonra bir kabın içine koyduğunuz Hindistan cevizine bulayın ve servis tabağına dizin. Kalan malzemelerin hepsine aynı işlemi uygulayın. Muhallebinin hepsi bittikten sonra çikolata sosunu hazırlayın. Çikolata sosu için tencerenin içine bir su bardağı sütü koyun ve üzerine çikolata sosunu ilave ederek ocağa koyun ve pişirin. Pişen çikolata sosunu bir kaşık yardımıyla hazırladığınız irmik lokumlarının zerinden gezdirin. Böylece irmikli lokum hazır olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }