{ "title": "İrmik Kurabiyesi", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/irmik-kurabiyesi.jpg", "date": "19.01.2024 06:32:50", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "İrmik kurabiyesi hem gevrek hem de yumuşak ağza aldığınızda dağılan harika bir kurabiyedir. 5 çaylarında misafirlerinizi kıskandıracak güzel bir tercih olacaktır.

İrmik kurabiyesi malzemeleri
İrmik kurabiyesi nasıl yapılır?

İlk önce, margarini eritin ve ılımaya bırakın. Daha sonra, yumurta ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Pudra şekeri, Hindistan cevizi, vanilya, un ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurun. Yoğurulan hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Fırın tepsisini az yağlayıp ya da tepsiye yağlı kâğıt serip, yuvarladığınız irmik kurabiyesi hamurunu koyun. Son olarak, önceden ısıtılmış 150 derece fırında, 10-15 dakika kadar pişirin. Üzerinin kızarmadan, beyaz kalması gerekir. Yaklaşık 15 dakika sonra, irmik kurabiyeniz hazır. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }