{ "title": "İrmik Kurabiye Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Irmik-Kurabiye-Tatlisi-98.jpg", "date": "19.01.2024 09:30:07", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
İrmik Kurabiye Tatlısı, ağza alınır alınmaz hemen eriyen, damak çatlamaya üstüne olmayan bir lezzettir. Oldukça yumuşak ve gevrek bir kurabiye çeşididir. İrmik kurabiye tatlısını ilk ısırıldığında Hindistan cevizinin lezzeti karşılamakta. Türk milleti olarak irmiğin ya helvasını ya da şerbetli irmik tatlısı severek tüketiriz. Halbuki irmiğin birden çok tatlısı vardır. Bunlar şerbetli, sütlü ve kurabiye olarak çeşitlendirebilir. İrmikli kurabiye tatlısının besin değeri ve kalorisi oldukça yüksektir. Diyetisyenlerin önermediği yiyecekler arasında yer almakta. İrmikten ve irmik tatlısında o kadar bahsettik sıra geldi irmik kurabiye tatlısının yapılışında bahsetmeye.

İrmik Kurabiye Tatlısı Malzemeleri
İrmik Kurabiye Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kurabiyenin yapılışına ilk margarini eritmek ile başlayalım. Margarin hafif eriyip ılık olduktan sonra yumurta ekleyip iyice çırpın ve ardından diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında hamur olacak şekilde yoğurun. Hazırlamış olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak bir şekil verin. Daha önce yağlanmış fırın tepsisine belli aralıklarla dizin. Önceden ısıtılan 150 dereceli fırında 20 dakika pişirin. İrmik kurabiye tatlısının özelliği üzeri kızarmadan beyaz kalacak şekilde fırında çıkarın. Fırında çıkarmış olduğunuz kurabiyeyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri serptikten sonra ikramda bulunun.

Afiyet Olsun.
" } ] }