{ "title": "İrmik Kesmesi", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Irmik-Kesmesi-59.png", "date": "23.01.2024 03:14:36", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
İrmik kesmesi, tatlısı harika ve hafif bir tatlıdır. Akşam çayları yanında ve misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok özel bir tatlıdır. İrmik kesmesi tatlısını aynı zamanda yaz aylarında dondurma ile servis yapabilirsiniz. Enerji verir ve oldukça besleyici bir tatlıdır. İrmik tatlısı içerisinde vitamin, mineral, kalsiyum ve bol miktarda karbonhidrat bulunmaktadır. İrmikte bulunan lifler sayesinde besleyici özelliği bulunmaktadır. İrmik kesmesi tatlısını evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. İrmik kesmesi tatlısını çocuklar çok büyük bir iştahla yemektedirler, çocuklar hem bilindik bir şeyler yiyecek ne olduğunu bilmediğimiz içinde hangi maddelerin bulunduğu hakkında fikir sahibi olmadığımız hazır yiyeceklerden uzak duracaklardır. Özellikle büyüme çağındaki çocukların gelişimi için çok faydalı olan irmik, aynı zamanda kas gelişimi ve bağışıklık sistemi için de çok faydalıdır. Şimdi irmik kesmesi tatlısı için gerekli malzemelere bir göz atalım;

İrmik kesmesi tatlısı tarifi için gerekli malzemeler
Şerbeti için
Üzeri için
İrmik kesmesi nasıl yapılır?

İlk önce tatlı yapımına şerbeti yaparak başlayalım. Bu şerbetin yapımı diğer şerbetlerden değişiktir, ocakta kaynatmadan kaynamış suyun içerisine şekeri ekleyip eriyene kadar karıştırın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Daha sonra bir kabın içerisine un hariç tüm malzemeleri ekleyip güzelce yoğurun. Malzemeleri iyice yoğurduktan sonra unu eleyerek malzemelerin üzerine ilave edin. 3 bardak un ilave ettikten sonra güzelce tekrar yoğurun. Diğer taraftan fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ön ısıtma yapın. Hamurun kulak memesi kıvamında bir hamur olması gerekmektedir. Diğer taraftan büyük boy borcamı yağlayın. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın, daha sonra geniş bir tabağa döktüğünüz irmiğe bulayın. Hamurun her tarafının eşit miktarda irmiğe bulanması gerekmektedir. Daha sonra yağlanan borcama tüm yaptığınız hamurları sıralayın. 180 derece ön ısıtma yaptığımız fırına tatlıları koyarak çok kızarmadan üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Tatlı sıcakken soğuk olan şerbeti üzerine dökün. Şerbeti döktükten sonra üzerini kapatıp sıcak fırına tekrar yerleştirin ve 4-5 dakika fırın içerisinde tatlıyı bekletin. Bu durum şerbetinin daha güzel çekmesini sağlaması içindir. Tüm sevdikleriniz ile ve ailenizle birlikte bu nefis, harika lezzetli irmik kesmesi tatlısını afiyetle yiyebilirsiniz.

Not: Eğer borcam üzerine kapağınız yoksa üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp üzerini delerek fırın içerisine yerleştirebilirsiniz. Böylece tatlı şerbetini daha güzel çekecektir.
" } ] }