{ "title": "İrmik Kavurması", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/irmik-kavurmasi.jpg", "date": "19.01.2024 12:16:45", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
İrmik kavurması, irmik genelde helva ve tatlı yapımında kullanılan malzemelerden biridir. İrmik kavurması da irmikten kullanılarak sıkça yapılan tatlılardan biridir. Çat kapı gelen misafirleriniz için kolaylıkla hazırlayarak kurtarıcı tarifiniz olabilir. Çayınız hazır olana kadar irmik kavurması da hazırlanıp, çay ile servis edilebilir. İrmik kavurması için hangi malzemeler gerekli, hangi aşamalardan oluşuyor gelin hep birlikte hazırlayarak bakalım.

İrmik kavurması için gerekli malzemeler
İrmik kavurması nasıl yapılır?

İrmik kavurması için su ve toz şeker ufak bir tencerenin içine alınır. Kaynamaya başladıktan 4-5 dakika sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Uygun bir tavanın içine margarin alınarak eritilir. Eriyen yağa dolmalık fıstıklar eklenip 2-3 dakika kavrulur. Kavrulan dolmalık fıstığın üzerine irmik ilave edilip, kısık ateşte rengi değişene kadar kavrulur. İrmiğin rengi istenilen kıvama ulaştıktan sonra önceden kaynatılan ve soğuyan şerbet eklenir. Hemen ardından süt yavaş yavaş ilave edilir. Bir yandan da devamlı karıştırılır. Ocağın altı kısılıp, tencerenin kapağı kapatılır ve irmik sütü ve suyu çekene kadar beklenir. İrmik suyunu çektikten sonra bir iki defa karıştırılarak ocaktan alınır. Bir beze sarılarak 20 dakika demlenir. Demlenme süresi tamamlandıktan sonra ufak bir kâsenin içine yerleştirilip bir kaşık yardımı ile bastırılır. Kâse servis tabağına ters çevrilerek çıkarılır. Yanında dondurma ilave edilerek servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }