{ "title": "İrmik Helvası", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/irmik-helvasi(1).jpg", "date": "21.01.2024 15:48:02", "author": "Aslı Kahraman", "article": [ { "article": "İrmik helvası, Osmanlı mutfağının en bilinen tatlısıdır. Evlerimizde de rahatlıkla yapılabiliriz. Çok lezzetli ve hafif bir tatlı çeşididir. Bazen fıstıklı, bazen sütlü olarak yapılmaktadır. Özellikle Türkiye'nin güney taraflarında, cenaze yemeklerinin tatlı çeşidi olarak da yapılmaktadır. Şimdi size, çok kolay yapılabilen bu helvanın, tarifini vermek istiyorum.

İrmik Helvası İçin Gerekli Malzemeleri
İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Bir tencereye tereyağını alalım. Yağ eriyince üzerine irmik ve çam fıstığını ekleyelim. İrmik ve fıstık rengi koyulaşana kadar kavrulur. Diğer tarafta süt ve şeker küçük bir tencereye konulup, şeker eriyinceye kadar ısıtılıp ocaktan alınır. Son olarak kavrulan irmiğin üzerine yavaş yavaş eklenir. Bu işlemi çok dikkatli yapmak gerekir. Çünkü sıçrama yapacaktır. Tıpkı pilav gibi üzeri göz göz olunca, ocak kapatılır. Tencerenin kapağı örtülerek 10-12 dakika demlenmesi beklenir. İrmik helvamız hazır artık.

Afiyet olsun.
" } ] }