{ "title": "İrmik Helvası Sütlü", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/irmik-helvasi-sutlu.jpg", "date": "20.01.2024 08:31:06", "author": "Saliha Özkan", "article": [ { "article": "Sütlü irmik helvası, Ülkemizde çok sık yapılan kolay tariflerden biridir, irmik helvası. Hemen hemen her evde pişen, malzeme yönünden uygun bir tatlı çeşididir. Herkes tarafından sevilen bu tatlı türü, güzel bir ikramlıktır. Yollardan beridir yaptığım ve herkesin çok sevdiği, sütlü irmik helvasının tarifini paylaşmak istiyorum. Yapmanızı tavsiye ederim.

Sütlü irmik helvası için malzemeler
İrmik Helvası Sütlü Nasıl Yapılır?

İlk olarak, küçük bir tencereye sütümüzü koyuyoruz ve ardından şekeri döküyoruz. Bu ikiliyi karıştırarak şekerin erimesini sağlıyoruz. Diğer taraftan da tenceremizi alıyoruz ve içerisine tereyağı koyuyoruz. Eriyen yağın ardından irmikleri boşaltıyoruz. Rengi değişene kadar kavuruyoruz. Kavrulan irmiklerin içine sütlü karışımı ilave ediyoruz. Tencerenin altını kısarak 10- 15 dk pişmesini bekliyoruz. Pişen irmikli helvamızın kapağını hiç açmadan, demlenmeye bırakıyoruz. Arzu ederseniz, çekilmiş cevizleri de katabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }