{ "title": "İrmik Helvası Portakal Ağacı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Irmik-Helvasi-Portakal-Agaci-91.jpg", "date": "20.01.2024 09:58:43", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "İrmik helvası portakal ağacı, İrmik helvası ülkemizde birçok yörede yapılan ve bilinen bir şerbetli tatlı çeşididir. Özellikle, Akdeniz bölgesinde çok sık olarak yapılan irmik helvasının portakal ağacında da anlatılmıştır. Ev hanımlarının bu tür tatlıları yapabilmeleri için birçok tarif barındıran portakal ağacı aynı zamanda geniş ve güzel anlatımları ile tariflerini kolaylıkla yapabilecekleri biçimde anlatımlı olması açısından çok faydalıdır. İrmik helvası, anında yapılabilen ve canının istediği an yiyebileceğin bir tatlı çeşididir. Her daim yapabilen bir şerbetli tatlı çeşididir. İrmik helvası akşamın bir saatinde sıcak sıcak tüketilebilen ve her zaman yapılabilen bir tatlıdır.

İrmik helvası portakal ağacı malzemeleri
İrmik helvası portakal ağacı nasıl yapılır?

Öncelikle margarinin bir derin tencere içerisinde eritilmesi gerekir. Daha sonrasında ise içerisine irmik ve çam fıstığı ilave edilerek orta ateşte kavrulmaya başlanır. Kavurma işlemi esnasında aralarda sürekli olarak karıştırılması gerekir ki irmik ve çam fıstığının yanması engellenir. Bu arada başka bir tencere içerisine ise su ve toz şeker eklenerek ocağın diğer gözüne konulur ve şeker eriyene kadar şerbet kaynatılmaya bırakılır. Yine ara ara karıştırılmalıdır ki şerbetteki şeker yanmadan eriyip su içerisinde çözünebilsin. Daha sonra diğer tencere içerisindeki irmik ve çam fıstığı esmerleşmeye başladığında karıştırılmaya devam edilir ve hazır olan şerbet içerisine azar azar ilave edilerek karıştırılır. İstenen kıvam elde edilene kadar ocakta kavrulmaya devam eden irmik helvası artık istenen kıvama geldiğinde altı kapatılarak servise hazırlanması için ocaktan alınır. Daha sonrasında sunum tabaklarına belirli miktarlarda konularak üzerine Hindistan cevizi serpiştirilerek irmik helvası portakal ağacı servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }