{ "title": "İrmik Helvası Oktay Usta", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Irmik-Helvasi-Oktay-Usta-43.jpg", "date": "19.01.2024 20:45:30", "author": "Hayrettin Çelik", "article": [ { "article": "
İrmik Helvası Oktay Usta, İrmik helvası bilindiği üzere hepimizin çok sevdiği tatlıların başında gelmektedir. Bu lezzetli tatlı türünün yapılışı da oldukça kolaydır. Özellikle de irmik helvası Oktay usta tarifi ile daha pratik bir şekilde yapılabilmektedir. Bu tatlı türünü genellikle misafirlerin çat kapı gelmesi neticesinde hazırlandığı bilinmektedir. Zira yapılışı oldukça kısa zaman içinde gerçekleştiği için çokça tercih edilmektedir. Bunun ile görüntüsü ve sunu ile de güzel bir görsellik oluşturmaktadır. Bu yüzden hem mideye hem de göze hitap eden bu tatlı çeşidi oldukça yaygındır.

Bu makalemizde sizlere irmik helvası Oktay usta tarifini sunacağız. Dikkat etmeniz gereken birtakım püf noktalar olacaktır. Bu tarifi harfiyen yerine getirmeniz halinde ortaya çok lezzetli bir tatlı çıkacaktır. Gelelim tatlımızın tarifine. Tatlımızın için gerekli olan malzemeler ve tatlının yapılışı aşağıda verilmiştir.

İrmik Helvası Oktay Usta Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
İrmik Helvası Oktay Usta Tarifi Nasıl Yapılır?

Büyük bir tencerenin içine süt ile toz şekerini ilave ederek ocağa alalım. İçine koymuş olduğumuz süt ve şekeri ateşimizi orta dereceye getirerek sürekli olarak karıştıralım. Bu işlemin belirli aralıklar ile ama sürekli olarak yapmamız gerekir. Sütümüz kaynarken bir yandan da başka bir tencere alıp tereyağını koyun. Tereyağını tam erimesini bekledikten sonra içine fıstık ile irmiğimizi ilave edelim. Ardından irmiği karıştırarak kavrulmasını bekleyelim.

Püf nokta olarak irmiğimizin tam anlamı ile renginin koyulaşmasını görmemiz gereklidir. Bunun ile kavrulan irmik kokusu çıkana kadar kavrulması yeterli olacaktır. Bu bilgi irmik helvası oktay usta tarifi için üzerinde durulması gereken önemli bir noktadır. Ardından ise kaynamış olan sütlü karışımı içine ilave edelim. Burada da dikkat edilmesi gereken husus karıştırma esnasında sıçratma durumu söz konusu olabilir. Bu sebepten ötürü sütü irmiğe ilave ederken dikkatli olmak gerekmektedir.

Son olarak da tarçınımızı içerisine ilave edip iyice karıştıralım. Artık irmik helvamız hazır demektir. İrmiğinizi ocaktan alabilirsiniz. Son olarak tenceremizin ağız kısmını kapatıp yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar dinlendirmemiz gerekmektedir. İrmik helvası Oktay usta tarifimiz hazırdır. Servis tabağına alabilirsiniz. Şimdiden yapan ev hanımlarına afiyet olsun diyelim.
" } ] }