{ "title": "İrmik Helvası Dondurmalı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/irmik-helvasi-dondurmali.jpg", "date": "20.01.2024 16:48:01", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "İrmik helvası dondurmalı, dondurmalı irmik helvası çok sevilen iki lezzetin bir araya getirilmesi ile oluşan bir tatlı türüdür. İrmik helvası da dondurma da ayrı ayrı çok sevilerek tüketilen lezzetlerdir. Bir araya gelerek de daha hoş tatların oluşmasını sağlar. Yapımı da çok zor olmayan bir tatlıdır. Yemeklerin ardından hafif bir tatlı olarak tercih edilebilir. Bu lezzetli tatlının tarifine bakalım.

İrmik helvası dondurmalı yapımı için gerekli malzemeler
Dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır?

Tatlının ilk olarak şerbeti için iki bardak süt, iki su bardağı şeker ve bir su bardağı suyu derin bir tencereye alın ve karıştırın. Ardından ocağa alıp altını açın ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şeker eriyince ocağın altını kapatın ve helvanın kavrulması için geniş bir tava alınız. Tavanın içerisine kullanacağınız yağı ekleyin ve ocağa alıp altını açın. Yağ eriyinceye kadar irmik eklemeyin. Yağ tam eridiğinde irmiği ilave edin ve tahta bir kaşık yardımı ile karıştırarak irmiğin rengi değişene kadar kavurun. İrmik helvası aslında yapımı çok kolay olan bir tarif fakat çok karıştırmak gerektiğinden kollarınız ağrıyabilir. Fakat iki kişi birlikte yaparsanız arada görev değiştirerek karıştırma işine biraz ara verip kolunuzu dinlendirebilirsiniz. İrmik sürekli karıştırılarak kavrulur ve kavrulmaya başladıkça güzel kokular yayılır. İrmiğin rengi iyice koyulaşmalıdır o şekilde daha lezzetli olacaktır. İstenilen renge ulaşınca şerbetinizi ekleyip kapağını kapatın ve sekiz on dakika kadar koyulaşması için ocakta bekletin ardından ocağı kapatın. Helva ılık bir sıcaklığa gelene kadar dinlendirin. Ardından bir kâse ya da kalıbın içerisine ve kenarlarına doğru helvayı doldurun. İçerisine bir kaşık sade dondurma ekleyin ve servis tabağına ters çevirin. Üzerini fıstık ile süsleyerek servis yapın.
" } ] }