{ "title": "Fırında İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/firinda-irmik-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 18:53:29", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Fırında irmik tatlısı, özellikle ocağın üzerinde sıklıkla yapılan irmik tatlısı fırında yapıldığı zaman lezzeti bir başka oluyor. Kurtarıcı tatlı olarak görülen fırında irmik tatlısını, herkes evinde kolay bir şekilde yapabilir. Her herhangi bir zorluğu olmayan bu tatlıya bir aroma vermek istediğiniz zaman limon veya portakal kabuğu tercih edebilirsiniz. Fırında irmik tatlısının lezzeti bir ayrı olup herkesin hoşuna gidecek bir tatlı türüdür. Fırında yapılan irmik tatlısının malzemeleri çok dolgun olmadığı için ve de her evde bulunan malzemeler ile tatlı yapıldığı için herkesin bütçesine de uygun gelebilir. Malzemelerin miktarını azaltıp küçük fırın kaplarında da pişirebilirsiniz. Her evde bulunan malzemeler ile yapılan fırında irmik tatlısının olmazsa olmaz malzemesi irmiktir. İrmik yediden yetmişse herkes için çok faydalı olan bir buğday türüdür. Lif oranı çok zengin olan irmiği tüketmek de sağlık açısından fayda olacaktır. Daha önce fırında irmik tatlısı yapmamış iseniz buyurun tarif. Gönül rahatlığı ile yapabilir ve tarifi deneyebilirsiniz.

Fırında İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Şerbet İçin Gerekli Malzemeleri
Fırında İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Fırında irmik tatlısını hazırlamaya tatlının şerbetini kaynatmak ile başlayın. Şerbeti hazırlamak için su ve toz şekeri alabilecek uygun büyüklük de bir pişirme kabı alın ve içerisine malzemeleri ilave edip pişirmeye bırakın. Orta sıcaklık da olan ocağın üzerinde şerbeti kaynayana dek pişirin ve kaynadıktan sonra içerisine limon suyu ilave edip karıştırın. Şerbet birkaç taşım kaynadıktan sonra ocağın üzerinden alın ve soğuması için serin bir yere şerbeti kaldırın. Şerbet bir kenarda soğurken siz de bu arada tatlının fırında pişmesi gereken kısmını hazırlamaya geçin.

Bunun için de yumurtaları bir karıştırma tabağının içerisine kırıp ilave edin. Üzerine de bir su bardağı toz şekeri ekleyip mikser ile bir güzel karıştırın. Köpük kıvamına gelmiş olan malzemenin içerisine yoğurt ile sıvı yağ ilavesi yapın ve tekrar karıştırın. Ardından un, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı ayrı bir tabağın içerisine alıp karıştırın. Karışmış olan unlu malzemeyi sıvı karışımın içerisine ilave edip karıştırın. Hazırlanmış olan fırında irmik tatlısının hamurunu yağlanmış fırın tepsisine döküp ve tepsiyi 185 derecelik fırına gönderin. Tatlının her tarafı pişene dek fırında bekletin ve kızardıktan sonra tatlıyı fırından alın. Diğer taraftan soğuk olan şerbeti ılık olan tatlının üzerine bir kepçe ile gezdirin. Şerbeti dökülen tatlının üzerine bir tepsi kapatın ve bu şekilde yarım saat kadar bekletin. Sürenin ardından şerbetini çeken tatlıyı dilimleyip sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }