{ "title": "Elmalı Sütlü İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/elmali-sutlu-irmik-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 01:24:50", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Elmalı sütlü irmik tatlısı, çoğunlukla süt ile yapılan irmik tatlıları, oldukça farklı lezzetler ve tatlar ile bir araya gelerek lezzetlerine lezzet katmaktadırlar. Aslında yapılan irmikli tatlıların tatları kadar gözede hitap etmesi gerekmektedir. Her yaştaki insan süt ile yapılan pek çok çeşit tatlıyı severek yemektedir. Ama en çok çocuklar tarafından sütlü tatlılar favoridir. Bir de içerisine farklı tatlar eklenerek yapıldığı zaman tadı damağınızda kalacaktır. Her zaman değişik tarifler ve malzemeler ile çok farklı lezzetleri yakalamak mümkündür. Aynı elma ile yapılan sütlü irmik tatlısı gibi, bunun dışında istediğiniz her malzemeyi sütlü irmik tatlısı ile birleştirerek yeni lezzetler keşfederek sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz.

Elmalı sütlü irmik tatlısının malzemesi
İç malzemesi
Üzeri için
  • 6 adet pötibör bisküvisi (Robotta çekilmiş),
  • Bir miktarda çekilmiş ceviz içi,
Elmalı sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır?

Öncelikle elmaları yıkayalım ve bir tavaya rendeleyin, daha sonra üzerine şekeri ve tarçını ilave ederek elmalar suyunu çekene kadar pişirelim. Diğer tencerenin içine sütü, irmiği ve şekeri ilave edin ve karıştırın, dibinin tutmaması için devamlı olarak karıştırın. Muhallebinin kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin. Pişirme işlemi bittikten sonra su ile ıslatılmış olan borcam kabına yaptığınız muhallebinin yarısını dökelim. Üzerine hazırladığımız elmalı harcı dökerek kabın içerisine yayalım. Elmalı harcın üzerine de kalan muhallebiyi dökelim. Daha sonra muhallebinin üzerine önceden karıştırılan bisküvi ve ceviz içi karışımını serpelim. Biraz oda sıcaklığında kaldıktan sonra soğuması için buzdolabına kaldıralım. Soğuk olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }