{ "title": "Elmalı İrmik Helvası", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Elmali-Irmik-Helvasi-71.jpg", "date": "20.01.2024 04:10:12", "author": "Merve Soğancı", "article": [ { "article": "
Elmalı irmik helvası, lezzeti ile ağızlar da harika bir tat bırakan kıvamı ve gevrekliği ile herkesin severek yiyeceği bir helva tarifidir. Diğer helva tariflerinin yanı sıra farklı bir tat verecek olan elma meyvesinin kullanılması da bu tarifi daha değişik ve farklı bir lezzet haline getirmektedir. Tadının lezzetinin mükemmel olmasının yanı sıra hafif bir kıvamının olması da bu tarifi daha doyumsuz bir hale getirmektedir. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra elmalı irmik helvası yapımı ile de oldukça basit ve pratiktir. Herkesin evinde kolay bir şekilde yapabileceği elmalı irmik helvasının yapılışını beraber inceleyelim;

Elmalı irmik helvası için gerekli malzemeler
Elmalı irmik helvası nasıl yapılır?

Öncelikle elmalar soyulur ve rendelenerek bir tencere içerisine alınır. Daha sonra içerisine toz şeker de konularak kısık ateş üzerinde elmalar suyunu bırakıp çekene kadar karıştırılır. Dibine tutmasını önlemek için sürekli bir şekilde karıştırılan elmalar kavrulana kadar ocak üzerinden indirilmeden karıştırılmalıdır. Diğer taraftan başka bir tencere içerisine tereyağı ve irmik konularak iyice kavrulana kadar karıştırılır. Daha sonra içerisine süt eklenir ve kısık ateş üzerinde kaynamaya bırakılır. Koyu bir kıvam alan helvanın içine daha önceden kavrulmuş olan elmalar eklenir ve yaklaşık olarak yirmi dakika boyunca karıştırılarak kaynatılır. Kaynama süresi bittikten sonra ocaktan alınan elmalı irmik helvası bir servis tabağı içine alınır ve dövülmüş ceviz ve tarçın yardımı ile süslenerek görselliği arttırılır. İşte hem göze hem de damaklara hitap eden elmalı irmik helvasının yapılışı bu şekilde olmaktadır. Sizde hemen bu enfes lezzeti deneyerek sofralarınız mükemmel bir hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }