{ "title": "Diyet İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/diyet-irmik-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 17:01:49", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Diyet irmik tatlısı, irmik tatlısı mutfaklarda sıkça yapılan helva çeşitlerinden biridir. Kalori değeri yüksek olduğundan kilo vermek isteyen kişilerin tercih etmemesi gerekir. Normal şartlarda hazırlanan 1 porsiyon irmik tatlısı yaklaşık 180 kalori kadardır. Ana malzemesi olarak irmik, toz şeker, süt ve yağ kullanılarak hazırlanan irmik helvasında yağ ve toz şeker kalori değerini arttırmaktadır. Dolayısı ile kilo vermek isteyen kişiler diyet listesine uygun bir şekilde hazırlayarak irmik tatlısını tüketebilir ve de aynı zamanda kilo kontrolü sağlayabilir. Diyet irmik tatlısı diyabet hastaları için de hazırlanabilir. İrmik tatlısını diyete uygun bir şekilde hazırlamak için içeriğinde kullanılan malzemeler de bazı değişiklikler yapılmalıdır. Örneğin toz şeker yerine tatlandırıcı kullanılabilir, kullanılan yağ miktarı mümkün olduğunca azaltılabilir. Ayrıca içine kilo vermeye yardımcı olan tarçın, zencefil gibi malzemeler de eklenebilir.

Diyet irmik tatlısı için gerekli malzemeler
Üzeri için
Diyet irmik tatlısı nasıl yapılır?

Diyet irmik tatlısı için uygun bir tencereye vanilya, süt ve tatlandırıcı alınarak tatlandırıcı eriyene kadar tahta kaşık yardımı ile karıştırılır. Orta hararetli ocağa alınarak, üzerine limon suyu ve irmik eklenir. Yine devamlı karıştırılarak kıvam alması beklenir. Kıvam aldıktan sonra içine margarin ve limon kabuğu rendesi eklenir. Karışım muhallebi kıvamı aldıktan sonra 1-2 dakika kadar daha kaynatılarak ocaktan alınır. Borcam tepsi ıslatılarak hazırlanan irmik tatlısı tepsiye yayılır. Spatula yardımı ile karışım borcam tepsiye yayılır. İrmik tatlısı buzdolabına alınarak en az 2-3 saat soğuması beklenir. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra üzerine limon kabuğu rendesi ve Antep fıstığı serpiştirilir. İstenilen şekilde dilimlenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.
" } ] }