{ "title": "Diyet İrmik Helvası", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/diyet-irmik-helvasi.jpg", "date": "20.01.2024 17:33:48", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Diyet irmik helvası, genellikle pek çok kişi kilo almamak için sütlü tatlıları tüketmeyi tercih etmezler. Aslında pek çok tatlı tarifi diyet için oldukça uygun hale getirilerek yapılabilir. Çoğunlukla diyet için irmik helvasının iç malzemelerini değiştirilerek yapılabilmek mümkündür. İrmik helvasının içine konulan şeker yerine tatlandırıcı kullanılabilir. Hatta irmik helvasının içerisine konulan yağ miktarı mümkün olduğu kadar azaltılmalı ve üzerine ekstradan ceviz ya da fıstık tarzında kuru yemişler eklenmemelidir. Aslında bunlara dikkat edildikten sonra irmik helvasını gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz.

Diyet irmik helvasının malzemeleri
Diyet irmik helvası nasıl yapılır?

Öncelikle bir tencerenin içine tereyağını ekleyerek eritelim, daha sonra üzerine de sıvı yağını ekleyin ve irmiği dökerek karıştırmaya başlayalım. İrmiğin yanmaması için sürekli olarak karıştırılması gerekmektedir. Aksi halde tencerenin kenar kısımlarındaki irmikler çabucak yanar. Kavurduğunuz irmiğin rengi istediğiniz kıvamı bulunca üzerine toz tarçını ve zencefili ekleyin. Yeniden irmiği karıştırmaya devam ederken içine su, şeker ve sütü ilave edin. Eklenen şeker eriyinceye kadar karıştırmaya devam edelim. İrmik helvasını karıştırma işi eklenen sütü ve suyunu tamamen çekene kadar devam etmelidir. Sütünü ve suyunu çeken irmiği tencerenin kapağını kapatarak ocaktan alalım. Ocaktan aldığımız irmik helvasını dinlendirmek için bir bezin arasına sarıp kenara kaldıralım. Yaklaşık 15 dakika kadar irmik helvasını dinlendirelim. Dinlenme süresinden sonra isteğe göre servis tabağının içine alınır. Tercihe göre irmik helvasının yanında dondurmada servis edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }