{ "title": "Çikolata Soslu İrmik Helvası", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/cikolata-irmik-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 03:00:56", "author": "yelda öztürk", "article": [ { "article": "Çikolata soslu irmik helvası hem yapımının kolaylığı hem de lezzetinden dolayı çalışan hanımların sık tercih ettiği bir tatlıdır. İrmik helvası, sade haliyle de çok güzel olmasına karşın üzerine dökülen ev yapımı çikolata sosu ile de misafirlerinizden tam not alacak.

Çikolata soslu irmik helvası için gerekli malzemeler
Çikolata Soslu İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Bir tencereye 2,5 su bardağı su ve 3 su bardağı şekeri alıp kaynamaya bırakın. Ayrı bir tencereye de 3 su bardağı sütü alıp kaynatın. Bir tencereye de 300 gram margarini ve 3 su bardağı irmiği koyun. İrmiğin rengi dönene ve kokusu çıkana kadar orta ateşte kavurun. Rengi dönen irmiğe şekerli su karışımını ekleyip kavurmaya devam edin. Şerbetin ardından sıcak sütü de üzerinize sıçramasına dikkat ederek yavaş yavaş dökün. Daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. İstediğiniz kıvama gelince ateşten alın, demlenmeye bırakın.

1 yemek kaşığı kakaoyu, nişastayı, 1 çay bardağı şekeri ve 1,5 su bardağı sütü bir tencereye alıp tel çırpıcıyla önce çırpın. Daha sonra orta ateşte kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kaynayan karışımınıza bitter çikolatayı elinizle parçalayarak atın ve ocağı kapatın.

Soğuyan irmik helvasına ister kek kalıplarından yararlanarak ister elinizle yumurta büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin. Sunum yapacağınız tabağa dizin. Üzerine bir kaşık yardımıyla hazırladığınız çikolata sosundan dökün. Dilerseniz üzerine kavrulmuş fındık parçaları koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not; çikolata sosu hazırlamak istemiyorsanız hazır sosları da kullanabilirsiniz.
" } ] }