{ "title": "Çam Fıstıklı İrmik Helvası", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/cam-fistikli-irmik-helvasi.jpg", "date": "19.01.2024 03:32:58", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Çam fıstıklı irmik helvası, çok lezzetli bir tatlıdır. Herkes tarafından çok seviliyor. Çam fıstıklı irmik helvası çok kolay yapılıyor. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz en güzel helva çeşididir. Sofralara çok yakışıyor. İrmik çok faydalıdır. İrmikle yapılan bu helva yüksek enerji verir. İçerisinde bol miktarda karbonhidrat bulunur. Çocuklar için çok faydalıdır. İrmikte lifler vardır ve besleyici özelliği vardır. İrmik helvasında vitamin, mineral ve magnezyum içerir.

Çam fıstıklı irmik helvası malzemeleri
Çam fıstıklı irmik helvası nasıl yapılır?

Önce küçük bir tencereye sütü ve şekeri koyalım. Sonra tencereyi ocağa alalım ve malzemeleri iyice karıştıralım ve kaynatalım. Ocaktaki şerbeti ara ara karıştıralım. Daha sonra irmiği ve çam fıstığını kısık ateşteki ocakta kavuralım. Kokusu çıkana kadar iyice karıştıralım. Daha sonra tenceredeki şerbet kaynayınca altını kapatalım. Daha sonra irmiğin rengi değişince tereyağını da ekleyelim ve biraz daha karıştıralım. Daha sonra yavaş ve dikkatli bir şekilde şerbeti helvaya dökelim. (Dikkatli olun! Sıçrayabilir). Daha sonra karıştırarak hafif ateşte şerbeti çektirelim ve ocağı kaptalım. Sonra şerbetini çeken helvayı ağzı kapalı olarak 10 dakika kadar dinlendirelim. Sonra helvayı alt- üst edip karıştıralım ve irmik helvamız servise hazırdır. Helvamızı küçük kaselere ya da küçük kaplara boşaltalım ve ters çevirelim. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }