{ "title": "Böğürtlen Soslu İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/bogurtlen-soslu-irmik-tatlisi.jpg", "date": "19.01.2024 02:47:12", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Böğürtlen soslu irmik tatlısı, irmik özellikle besleyici bir besin ögesidir. Genellikle irmik sütlü tatlılarda, sütlü çorbada, helvalarda, şerbetli tatlılarda sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca irmiğin kullanıldığı yerlerde farklı tatlar eklendiği zaman güzel lezzetler elde edilebilmektedir. Sütlü irmik tatlısının böğürtlen eşliğinde hem görüntü hem de tat olarak farklı lezzet yakalamak mümkün olmaktadır. Özellikle sütlü tatlıları en çok çocukların damak tadına hitap etmektedir. Çoğunlukla sütlü tatlılar, şerbetli tatlılara oranla çok daha hafif ve kalorisi biraz daha düşük olmaktadır.

Böğürtlen soslu irmik tatlısının malzemeleri
Böğürtlen sos nasıl yapılır?
Böğürtlen soslu irmik helvası nasıl yapılır?

Bir tencerenin içine sütü dökelim, irmiği, şekeri, damla sakızını ve fındığı ilave edelim. Bir çırpma teli alarak tenceredeki karışımı karıştırarak pişirelim. Özellikle dikkatli dibinin tutmaması için devamlı aynı yönde koyulaşana kadar karıştıralım ve göz göz olunca da ocağın altını kapatalım. Yuvarlak bir cam fırın kabı alalım ve içine hazırladığımız irmikli tatlıyı dökerek bir kenara alalım soğumaya bırakalım. Başka bir tencerede böğürtlenleri, suyu ve şekeri ekleyerek kaynatalım. Diğer tarafta nişastayı su ekleyerek eritelim. Tencerede kaynamaya başlayan sosun içerisine nişastayı ekleyelim. Böğürtlen sosunu koyulaştırmak için nişasta ekliyoruz. Daha sonra çırpma teli ile karıştırarak böğürtlen sosunu pişirelim. Tencerenin altını kapatarak soğumaya bırakalım. Fırın kabuğunda soğumaya bırakılan irmik tatlısının üzerine sosu dökelim ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra tatlımız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }