{ "title": "Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/biskuvili-sutlu-irmik-tatlisi(1).jpg", "date": "21.01.2024 02:50:45", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Bisküvili sütlü irmik tatlısı, hafif bir tatlı olduğu gibi lezzet bakımından da çok güzeldir. Bisküvili sütlü irmik tatlısının içerisine ilave edeceğiniz bisküvi damak tadınıza göre olabilir. Sütlü bir tatlı olmasından dolayı kalsiyum bakımından da zengindir. Çocukların çok seveceği bu tatlıyı onlara canları güzel bir sütlü tatlı istedikleri vakit kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda tatlının içerisinde yer alan irmik lif bakımından zengin bir gıdadır. Besin değeri yüksek olan bisküvili irmik tatlısını size önereceğimiz tarif ile kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bisküvili sütlü irmik tatlısını hazırlamak için uygun büyüklükte bir tencere alın ve içerisine sütü ilave edin. Sütün içerisine toz şeker ve irmiği ilave edip karıştırın. Tel çırpıcı ile karışımı sürekli karıştırarak orta harlı ateşin üzerinde pişirin. Tatlı göz göz olunca içerisine Hindistan cevizi boca edin ve bir dakika daha kaynatın. Kaynamış olan tatlıyı ocağın üzerinden alın. Akabinde bir tane kek kalıbı alın ve içerisini streç film ile dikkatli bir şekilde kaplayın. Bu aşama da streç filmin düzgün olmasına dikkat edin. Ardından hazır hale gelmiş olan tatlıyı kalıbın üzerine dökün ve kalıbı hafifi şekilde sallayın. Kakaolu bisküvileri tatlının her tarafına rast gele dibe doğru dik olacak şekilde dizin. Tatlının bisküvilerini dizdikten sonra bir spatula ile üst kısmını düzleştirin.

Hazır hale gelmiş olan bisküvili sütlü irmik tatlısını buzdolabına kaldırın ve soğuması için bekletin. Tatlı soğuduktan sonra bir servis tabağının üzerine ters çevirip tatlıyı çıkartın. Kek kalıbının çukur olan yerlerine çikolata sosu veya meyve sosu gezdirin. Ardından file fındık veya Hindistan cevizi ile tatlıyı süsleyin. Keskin bir bıçak yardımıyla tatlıyı kek dilimi keser gibi kalıp şeklinde kesin ve servis tabağına alıp sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }