{ "title": "Bisküvili İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/biskuvili-irmik-tatlisi(1).jpg", "date": "22.01.2024 00:51:44", "author": "BURCU YALÇIN", "article": [ { "article": "Bisküvili İrmik Tatlısı, Hafif tatlılar arasında yer alan yapımı kolay olup davetsiz gelecek olan misafirlerden kurtarıcı tatlımızdır. Misafirler gelmeden hazırlayıp siz onlarla otururken tatlımız da dolapta dinlenip yenmeye hazır hale geliyor. Çok şekerli olmadığı için rahatsızlanma korkusu olmadan yiyebileceğiniz bir tatlıdır. Hadi bakalım bu şahane lezzeti yapmaya başlayalım.

Bisküvili İrmik Tatlısı Malzemeleri
Bisküvili İrmik Tatlısı Üzeri için
Bisküvili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tenceremizi alalım içine süt, şeker, irmik ve Hindistan cevizini ilave edelim ve ocağa pişirmek üzere koyalım. Malzemelerimizi sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. Kıvamını alan malzememizi ocaktan alalım ve kullanacağımız kaba dökelim. Ben görüntüsü çok güzel olduğu için kek kalıbını tercih ettim. Tabi ilk başta malzemeyi dökmeden kek kalıbını ıslatın. Ters çevirme aşamasında sıkıntı yaşamazsınız. Daha başka yöntem olarak streç folyo ile kaplayabilir, hafif yağlayabilir ya da silikon kalıp tercih edebilirsiniz.

Kek kalıbımı hafif ıslattıktan sonra hazır olan malzemenin yarısını kek kalıbına dökelim. Daha sonra bisküvileri kenar kısmından başlayarak kek kalıbının dibine doğru sırayla dik bir şekilde batıralım. Bisküvileri de kalıba dizdikten sonra geri kalan malzemeyi kalıba ilave edelim. Kaşık ya da spatula yardımıyla kalıbın üstünü düzeltelim ve hafif sıcaklığı gidene kadar dışarı da bekletelim. Sıcaklığı gittikten sonra buzdolabına alarak 2-3 saat soğumaya bırakalım.

Artık tatlımız hazır ve soğuması içinde buzdolabında yeterince bekledi. Buzdolabından çıkartalım ve kek kalıbını servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkartalım. Üzerine sizin isteğinize kalmış olan çikolata sosu, Antep fıstığı tozu ya da meyve sosu dökerek süslemesini yapalım. Bisküvili irmik tatlımız damaklarımızı şenlendirmek için beklemeye alınmıştır. Soğuk olarak servis yapmanızı öneririm.

Afiyet olsun.
" } ] }