{ "title": "Bisküvili İrmik Pastası", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Biskuvili-Irmik-Pastasi-28.jpg", "date": "21.01.2024 10:46:39", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Bisküvili İrmik Tatlısı, İrmik, oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. Tahıl (Pirinç, buğday, çavdar, arpa, yulaf ve mısır vesaire) tanelerinin ıslatıldıktan sonra öğütülerek elenmesi sonucunda elde edilir. İrmiğin tam iki türü vardır, kabuksuz ile kabukludur. Ayrıca irmik üretiminde sert buğday kullanılır. İrmik çeşitli birçok yemekte tatlı ile çorba yapımında kullanılır. Örnek verecek olur isek irmik en çok makarna yapımında kullanılır. İrmiğin koyulaştırıcı özelliği de vardır. İrmik helva ile sütlü irmik tatlısında kullanılır. Diğer ülkelerde irmik kuskus yapmak için kullanılır. İnsan sağlığı için oldukça faydalı olan bu besinin daha birçok faydası vardır. Besin değeri oldukça fazla olan yiyecek olarak bilinmesi gerekmektedir. İçinde yüzde yetmiş üç civarında karbonhidrat vardır. İrmiğin enerji değeri de oldukça yüksek olur. Mesela, yüz gramlık irmiğin içinde 360 enerji vardır. İrmiği özellikle de vejetaryenler çok sık tüketirler. Protein oranı yüksek olduğundan dolayı çok sık tercihe ederler. Genellikle beyaz una göre irmiğin daha çok avantajı vardır. İçinde barındırmış olduğu vitaminler sayesinde özellikle de çocuk ve yetişkin sağlığı üstünde oldukça fayda sağlar.