{ "title": "Bisküvili İrmik Pastası", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Biskuvili-Irmik-Pastasi-28.jpg", "date": "21.01.2024 10:46:39", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Bisküvili İrmik Tatlısı, İrmik, oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. Tahıl (Pirinç, buğday, çavdar, arpa, yulaf ve mısır vesaire) tanelerinin ıslatıldıktan sonra öğütülerek elenmesi sonucunda elde edilir. İrmiğin tam iki türü vardır, kabuksuz ile kabukludur. Ayrıca irmik üretiminde sert buğday kullanılır. İrmik çeşitli birçok yemekte tatlı ile çorba yapımında kullanılır. Örnek verecek olur isek irmik en çok makarna yapımında kullanılır. İrmiğin koyulaştırıcı özelliği de vardır. İrmik helva ile sütlü irmik tatlısında kullanılır. Diğer ülkelerde irmik kuskus yapmak için kullanılır. İnsan sağlığı için oldukça faydalı olan bu besinin daha birçok faydası vardır. Besin değeri oldukça fazla olan yiyecek olarak bilinmesi gerekmektedir. İçinde yüzde yetmiş üç civarında karbonhidrat vardır. İrmiğin enerji değeri de oldukça yüksek olur. Mesela, yüz gramlık irmiğin içinde 360 enerji vardır. İrmiği özellikle de vejetaryenler çok sık tüketirler. Protein oranı yüksek olduğundan dolayı çok sık tercihe ederler. Genellikle beyaz una göre irmiğin daha çok avantajı vardır. İçinde barındırmış olduğu vitaminler sayesinde özellikle de çocuk ve yetişkin sağlığı üstünde oldukça fayda sağlar.

Bisküvili İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Bisküvili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bu enfes tatlıyı yapmak için öncelikle derin bir tencere içerisine Hindistan cevizi, süt, irmik ve toz şeker konularak iyice karıştırın. Daha sonra da bu karışım ocağın üstüne alın kısık ateş üstünde hiç bırakmadan devamlı karıştırarak pişirin. Eğer karıştırmayı bırakır iseniz topaklanma olur. Kaynadıktan ve kıvamını aldıktan sonra irmik tatlısını ocaktan alın. Daha sonra kek kalıbının içini suyla ıslatın ve yapmış olduğunuz enfes irmik tatlısının hepsini de ıslatmış olduğunuz kek kalıbının içine boşaltın. Tatlının üzerine bisküviler sırası ile muhallebinin içerisine batırılır. Yapmış olduğunuz bisküvili irmik tatlısını oda ısısında ılındıktan sonra tam 2-3 saat kadarda buzdolabında bekleterek iyice soğumasını sağlayın. İyice soğuyan bisküvili irmik tatlısını bıçak kullanarak kenarlarından hava almasını sağlayarak servis tabağı içine ters çevirin ve kalıptan çıkarın. Üstünü de bol çikolata sosu ile kaplayın dilimleyin ve servis edin.

Afiyet Olsun.

" } ] }