{ "title": "Bardakta İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Bardakta-Irmik-Tatlisi-11.jpg", "date": "21.01.2024 01:19:52", "author": "zehra metin", "article": [ { "article": "
Bardakta İrmik Tatlısı, Çok kolay ama bir o kadar da hafif ve lezzetli bir tariftir. Bardakta irmik tatlısı diyabet hastalarının da şeker oranında biraz oynama yaparak rahatlıkla yiyebileceği bir tatlıdır. Bardakta irmik tatlısının sunumu da yapılışı kadar kolay ve rahattır. Ben özellikle su bardaklarını kullandım şekil vermek için ama isteyen farklı kalıplarda kullanabilir, tek kişilik porsiyonların olmasını kesmeyle filan uğraşamaz istemiyorsanız tatlıyı Türk kahvesi fincanlarında ya da farklı ve sevdiğiniz başka kalıplarınız varsa onlarla da yapmayı deneyebilirsiniz. Bardakta irmik tatlısı kalorisi düşük ve sağlıklı bir tatlıdır. Bardakta irmik tatlısı diğer şerbetli tatlılara nazaran çok daha hafif ve lezzetli olduğundan çocukların da severek yediği annelerinde güvenle yedirdiği bir tatlıdır.

Bardakta İrmik Tatlısı Malzemeleri
Süslemek için
Bardakta İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Önce derin bir tencere içerisine sütü ekleyelim. Daha sonra şeker, irmik ilave edilip çırpıcı yardımı ile karıştırıp daha sonra ocağa alıp orta ateşte dana gözü gibi kaynayana kadar pişirelim. Kaynayan bardakta irmik tatlımızı ocaktan alalım birkaç dakika bekleyip daha sonra vanilyayı ekleyelim (Çünkü kaynayan bardakta irmik tatlımıza hemen vanilyayı ekleyince tatlımız acı olur). Hemen ardından kullanacağımız kalıpları (Ben su bardağı kullandım) suyla ıslatıp fazla suyunu dökelim. Hazırlamış olduğumuz bardakta irmik tatlımızı bir kepçe yardımıyla eşit bir şekilde kalıplara dolduralım. Bardakta irmik tatlımızı oda sıcaklığına geldiğinde üzerine streç filmle kapatıp buzdolabına bırakalım. Servis yapacağınız zaman kalıp kenarına bir meyve bıçağı yardımıyla bardakta irmik tatlımızı kalıptan çıkartalım. Kalıptan çıkardığımız bardakta irmik tatlımızı bir santım eninde bıçakla kesip daha sonra Hindistan cevizine bulayıp serviste renkli bir görünüm istiyorsanız bardakta irmik tatlımızın üzerine ceviz, nar, Antep fıstığı ve tarçın ile ayrı ayrı dilimleri süsleyip istediğiniz bir servis tabağında ikram yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }