Ballı İrmik Tatlısı, evde malzemeleriniz olduğu sürece kolay bir şekilde yapabileceğiniz bir tatlı türüdür. Malzemelerini her marketten bulabilirsiniz. Yemeklerden sonra yiyebilir veya da bir misafiriniz geldiği zaman kolay bir şekilde yaparak servis edebilirsiniz. Ballı irmik tatlısı lezzet bakımından çok lezzetli bir tatlıdır. Bu ballı irmik tatlısının kıvamını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Gelelim ballı irmik tatlısının yapılışına.
Ballı İrmik Tatlısı Malzemeleri
300 ml süt
6 yemek kaşığı irmik
2 tatlı kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı bal
Arası için
1 çay bardağı ceviz
2 adet muz
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
1 yemek kaşığı Hindistancevizi
Ballı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
Öncelikle elinize bir tencere alınız ve içerisine sütü, irmiği koyunuz. Tencereyi ocağın üstüne koyunuz. Ocağın altını orta derecede açınız ve kaynayana kadar sürekli bir şekilde karıştırınız. Karışım koyu kıvama gelince tereyağını ilave ediniz ve 2 dakika kadar daha kaynatınız ve ocaktan indiriniz. Karışım oda sıcaklığına gelene kadar soğumasını bekleyiniz. Daha sonra karışımın içerisine balı ekleyiniz ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırınız. Daha sonra arası için muzları güzel bir şekilde soyunuz ve bıçak yardımı ile bir tabağın içerisine ince ince dilimleyiniz. Daha sonra elinize bir havan alarak içerisine cevizi koyunuz ve dövünüz. Dövdükten sonra cevizin içerisine tarçını ekleyiniz. Daha sonra elinize bir servis kabı alınız ve altına irmikli karışımın yarısını yayarak dökünüz. Üzerine dilimlenmiş muzu ve tarçınlı cevizi serpiniz. Daha sonra üzerine kalan irmikli karışımı her tarafına gelecek şekilde dökünüz. Döktükten sonra en üstüne de Hindistan cevizini serpiştiriniz. Ballı irmik tatlısı hazır hale gelmiştir. Tatlınızı buzdolabına koyunuz ve soğuyunca yiyebilir ve servis edebilirsiniz.