{ "title": "Ballı İrmik Helvası", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/balli-irmik-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 20:36:45", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Ballı irmik helvası, küçük büyük herkesin severek yedikleri bir tatlı çeşididir. İçine farklı malzemeler katılarak pek çok çeşit helva yapılabilir. Özellikle irmik helvası bal ve süt ile birleştiğinde muhteşem bir lezzet ortaya çıkmaktadır. Aslında irmik helvasını lapa yapmadan tutturmak biraz zordur. Fakat doğru malzemeler ile tam kıvamında bir helva yapılması da mümkündür. Çoğunlukla habersiz gelen misafirlere ya da çay servisinin yanında ballı irmik tatlısı ikram edebilirsiniz. Oldukça hafif ve besleyici bir tatlıdır.

Ballı irmik helvasının malzemesi
Şerbeti için
Ballı irmik helvası nasıl yapılır?

İlk önce tencerenin içine süt ve balı ekleyerek çırpıcı yardımı ile süt ve bal özleşene kadar çırpıyoruz. Kesinlikle süt ve bal karışımını ısıtıp kaynatmayın. Başka bir tencerenin içerisine tereyağını eritiyoruz, daha sonra üzerine irmiği ilave ederek kavuruyoruz. Eğer irmik helvasını dolmalık fıstık kullanarak yapacaksanız mutlaka irmikle beraber fıstığı kavurun. İrmik helvasında ceviz kullanacaksanız irmik kavrulduktan sonra eklenmelidir. Tenceredeki helvayı yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar orta dereceli olan ateşte kavuralım. Kavurma işleminden sonra karıştırdığınız bal ile sütü irmiğin üzerine ilave ediyoruz. İrmiği birkaç defa karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıyoruz. Tencerenin altını kısarak helvayı demlenmeye bırakıyoruz ve 5-6 dakikada ballı irmik helvası sunum için hazır. İsteğe göre servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }