{ "title": "Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/Antep-Fistikli-Irmik-Tatlisi-38.png", "date": "20.01.2024 06:33:06", "author": "ilknur Gulec", "article": [ { "article": "Antep fıstıklı irmik tatlısı; irmik tatlısı benim sevdiğim hafif tatlılar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Evimizde tatlı canavarımız olduğundan değişik tarifler hep ilgimi çekmiştir. İrmik tatlısını Antep fıstıklı olarak denediniz mi bilmiyorum ama eğer denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Antep fıstıklı irmik tatlısı bizim ev bireylerinden tam not alarak tatlı tarifleri defterimizde yerini almış bulunmaktadır.

Antep fıstıklı irmik tatlısı için malzemeler
Üzeri için
Antep fıstıklı irmik tatlısı nasıl yapılır?

Süt, irmik ve şekerimizi tenceremize koyup, yanmakta olan ocağın üzerine alıyoruz. Malzemelerimizi yavaş yavaş karıştırarak kaynayana kadar güzelce pişiriyoruz. Ocaktaki malzemelerimiz koyulaşıp göz göz olunca ateşi biraz kısıyoruz. Kısmış olduğumuz muhallebimizin içerisine bir kaşık margarinimizi de ekleyip bir müddet daha karıştırıyoruz. Margarin eridikten sonra ocağımızın altını kapatıyoruz. Kapatmış olduğumuz muhallebinin içerisine bir paket vanilyamızı da ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. İyıcene karıştırıp homojen bir karışım elde ettikten sonra hafif yağlamış olduğumuz kare borcamın içerisine elimizdeki muhallebinin yarısını boşaltıyoruz. Dökmüş olduğumuz muhallebinin üzerine kakaolu bisküvileri diziyoruz. Dizme işlemini tamamladıktan sonra kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine doğru döküyoruz. Hazırlamış olduğumuz bu muhallebili bisküviyi soğuması için bir kenara alıyoruz.

Muhallebili karışım soğurken daha önceden üzerindeki tarife göre hazırlamış olduğumuz krem şantiyi biraz donması için buzdolabına kaldırıyoruz.

Soğuyan muhallebili bisküvilerin üzerine dolapta donmuş olan krem şantiyi güzelce sürüyoruz. Kremşantiyi sürme işlemini de bitirdikten sonra Hindistan cevizi ve Antep fıstığı ile son süslemelerimizide yaptıktan sonra Antep fıstıklı irmik tatlısını buzdolabına kaldırıyoruz. Buzdolabında 3 ile 5 saat kadar bir süre beklettikten sonra dilimleyerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }