{ "title": "2 Kişilik İrmik Helvası", "image": "https://www.irmik.gen.tr/images/2-Kisilik-Irmik-Helvasi-31.JPG", "date": "21.01.2024 15:34:28", "author": "Ayşe durak", "article": [ { "article": "2 kişilik irmik helvası; irmiğin şeker, yağ, süt, su gibi katkılarla kavrulmasıyla elde edilen bir Türk tatlısıdır. Sıcak veya soğuk yenilebilir. Özellikle balık yedikten sonra çok iyi giden bir tatlı türüdür. Çok kolay ve pratik şekilde hazırlanabilir. Çok lezzetli bir tatlıdır. Türkiye'de çok sevilen ve ev hanımlarının özellikle en çok tercih ettiği tatlılar arasındadır.

2 kişilik irmik helvasının malzemeleri
2 kişilik irmik helvası nasıl yapılır?

Öncelikle şerbeti için gerekli olan süt ve suyu ilave edip küçük ve derin bir tencerede karıştıralım. İçine şekeri koyup bir güzel karıştırarak eritelim. Ocağın üstüne koyalım ve ısıtmaya bırakalım. Sakın kaynamasın sadece şeker erisin yeterlidir. Derin bir tencerede tereyağını ertelim. Erittikten sonra bir çay bardağı irmiği katalım. Ocağın üstünde karıştırarak rengi kahverengiye dönünceye kadar karıştırmaya devam edelim. İstenilirse irmikle beraber dolmalık fıstıkta eklenebilir. Renginin dönmesi beklenir.

Isınmış olan sütlü şerbete vanilya eklenir. Isınmış sütlü şerbeti kavrulmuş irmiğe yavaş yavaş dökülür. Ocağın altını iyice kısın. Biraz fazla kaynadığı için çok dikkat etmeniz gerekiyor. Elinizi buharda yakmamaya çalışın.

Kısık ateşte helva şerbetini çekene kadar üst kapağını kapatalım ve pilav gibi demlenmeye bırakalım. Şerbetini çekip hafif kuruma olunca ocağı tamamen kapatalım. 10 dakika dinlendirdikten sonra iki kişilik irmik helvası servise hazırdır. Yanında dondurma eşliğinde servis yapabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak sıcak ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }